Skupi za održavanje

Srpska prodaje pet helikoptera

Helikopterski servis trenutno ima dva operativna helikoptera, a najnoviji, za koji se Vlada Republike Srpske zadužila 9,4 milijuna KM, kupljen je prošle godine.
Vijesti / Politika | 09. 05. 2019. u 12:37 Bljesak.info
Kopirati

Vlada Republike Srpske dala je suglasnost Helikopterskom servisu RS za prodaju pet helikoptera zbog starosti i neisplativosti održavanja, piše portal Capital.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radi se o helikopterima tipa Gazelle SA-341/342 koji su stari i po 38 godina.

''Prodaja nefinancijske imovine se vrši zbog starosti, istrošenosti, kvarova i neisplativosti odražavanja“, navedeno je u odluci Vlade RS.

Direktor Helikopterskog servisa RS Boban Kusturić rekao je za portal CAPITAL da su ovakav prijedlog poslali Vladi jer se radi o helikopterima koji su stari preko 35 godina i skupi za održavanje.

''Odražavanje tih helikoptera je bilo veoma skupo, rezervne dijelove je nemoguće nabaviti i zbog toga smo predložili prodaju. Vlada će formirati komisiju koja će biti zadužena za prodaju, a početnu cijenu će vjerojatno utvrditi ovlaštena kuća“, kazao je Kusturić.

Helikopterski servis trenutno ima dva operativna helikoptera, a najnoviji, za koji se Vlada Republike Srpske zadužila 9,4 milijuna KM, kupljen je prošle godine.

Kusturić je rekao da su dva helikoptera malo i da će Helikopterski servis RS vrlo brzo uputiti prijedlog Vladi RS za kupovinu još jednog helikoptera.

''Samo u zadnjih 15-ak dana smo imali sedam medicinskih evakuacija, tako da definitivno postoji potreba za nabavku barem još jednog helikoptera. Mi ćemo ići sa takvim prijedlogom na Vladu, nadamo se da će se moći iznaći novac“, kazao je Kusturić.

Kopirati