Krenuo stampedo u zapošljavanju

Šprić: Vijeće ministara u tehničkom mandatu se pretvorio u zavod za zapošljavanje

''Odlazeće Vijeće ministara požurio da uhljebi svoj kadar i ispuni predizborna obećanja o novim radnim mjestima, ignorirajući obveze poduzete kod Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke", rekao je Špirić Srni.
Vijesti / Politika | 28. 05. 2019. u 13:55 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas da podatci kojima raspolaže pokazuju da je u veljači ove godine na platnom spisku institucija BiH bilo 538 ljudi više nego u rujnu 2018, navodeći da to znači da se Vijeće ministara u tehničkom mandatu pretvorio u zavod za zapošljavanje.

"Ovi brojevi pokazuju zašto se ne dozvoljava formiranje vlasti jer je nakon izbora krenuo stampedo u zapošljavanju, pa je odlazeće Vijeće ministara požurio da uhljebi svoj kadar i ispuni predizborna obećanja o novim radnim mjestima, ignorirajući obveze poduzete kod Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke", rekao je Špirić Srni.

Prema njegovim riječima, ministri iz SDS-a i PDP-a u Vijeću ministara su se od preuzimanja funkcija borili za fotelje sebi bliskim ljudima i zbog toga trgovali rukovodećim pozicijama u ključnim institucijama gdje su na čelu bili Srbi i prepustili ih drugim narodima, kao što je bio slučaj u Agenciji za identifikacijskih dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka ili Direkciji za europske integracije, prenose Nezavisne.

"Sada se opiru formiranju vlasti u zajedničkim organima samo da bi popunili preostale rukovodeće pozicije i tako nastavili da kontroliraju institucije i nakon odlaska", naglasio je Špirić.

On je naveo da je pred odlazak ovog Vijeća ministara na proračunu institucija BiH 22.350 ljudi, od kojih je skoro 12.500 u administraciji i policijskim agencijama, a 9.880 u Oružanim snagama, dok su raspisani natječaji za prijem još 150 policajaca i niz konkursa za popunu mjesta u državnoj službi.

Kopirati
Drag cursor here to close