Protokol

Spremni za fer i poštene izbore u BiH

Protokol promovira nastavak borbe za usvajanje izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine kojim se predviđa dodatna kontrola biračkog procesa primjenom suvremenih tehnoloških metoda evidentiranja i dokumentiranja izbornog procesa.
Vijesti / Politika | 11. 05. 2018. u 08:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednici i predstavnici 14 političkih stranaka potpisat će sutra u Parlamentarnoj skupštini BiH protokol o suradnji za fer i poštene izbore u Bosni i Hercegovini.

Kako je najavljeno, protokol promovira nastavak borbe za usvajanje izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine kojim se predviđa dodatna kontrola biračkog procesa primjenom suvremenih tehnoloških metoda evidentiranja i dokumentiranja izbornog procesa.

Također, ciljevi zacrtani tim protokolom su onemogućavanje manipuliranja voljom birača uoči, za vrijeme i nakon okončanja izbornog procesa kao i vođenje zajedničkih aktivnosti na polju onemogućavanja institucionalne pristranosti ili diskriminacije političkih subjekata u izbornom procesu.

Najavljeno je da će potpisnici protokola solidarno štititi međusobna prava i zalagati se za jednak tretman svih sudionika u izbornom procesu uključujući i političke stranke koje ne potpišu taj dokument, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.


Kopirati
Drag cursor here to close