Neisplata

Spremna prijava protiv Novalića

Kako su ranije upozorili, protiv premijera će podnijeti krivičnu prijavu zbog neizvršenja sudske odluke.
Vijesti / Politika | 07. 05. 2019. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pripremi je krivična prijava protiv premijera Federacije BiH Fadila Novalića zbog obustave isplata iz proračuna po pravosnažnim presudama, koje su državni službenici dobili zbog povrede radnih prava, potvrdili su za Dnevni avaz u Sindikatu službenika Federalnog ministarstva unutarnjih poslova.

Ovaj sindikat dao je premijeru Novaliću rok do 30. travnja da potpiše nalog za isplatu, ali on to, prema saznanjima sindikata, nije učinio.

''Krivična prijava je u pripremi, a nakon kompletiranja dokaznog materijala, bit će podnesena nadležnom tužiteljstvu'', rekli su u Sindikatu službenika FMUP-a.

Kako su ranije upozorili, protiv premijera će podnijeti krivičnu prijavu zbog neizvršenja sudske odluke.

Prema Krivičnom zakonu, za to je predviđena kazna do pet godina zatvora. S druge strane, Sindikat državnih službenika i namještenika FBiH, čiji članovi također imaju pravosnažne presude, čekat će sastanak s Novalićem prije odluke o daljnjim mjerama.

''Ovog tjedna zatražit ćemo od premijera hitan sastanak, pa ćemo vidjeti. Naš Upravni odbor zaključio je da je pokretanje krivične prijave sada preuranjeno'', rekao je Samir Kurtovič, predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika.

 

Kopirati
Drag cursor here to close