Nerješeni odnosi u FBiH

Špirić: Postaje li BiH zarobljenik nesposobnosti bošnjačke političke elite

Možemo li uopće gajiti iluziju o zajedničkoj državi, upitao je Špirić
Vijesti / Politika | 19. 01. 2019. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Nikola Špirić, potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD)

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas Srni da pregovori o provođenju izbornih rezultata u BiH moraju početi odmah, uz traženje zajedničkog sadržioca koji nudi Daytonski mirovni sporazum.

Špirić je upitao ''postaje li BiH sve više postaje zarobljenik neriješenih odnosa u Federaciji BiH /FBiH/ ili nesposobnosti bošnjačke političke elite da definira odnos prema budućnosti daytonske BiH".

"Pristup koji se odnosi na implementaciju izbornih rezultata, upozorava da bošnjačke političke stranke, nacionalne ili građanske provenijencije, vode unutarstranačke ratove i razgovore kako bi osigurali što širu bošnjačku većinu naspram srpske i hrvatske. Je li to strah ili nesposobnost, ne znam, ali i jedno i drugo nas gura na marginu civilizacije", rekao je on.

Špirić kaže da su opasne i destruktivne izjave tipa "mi ćemo procijeniti dokle ćemo zatezati, odnosno opstruirati implementaciju izbornih rezultata i čekat ćemo instrukcije naših saveznika".

"Po toj logici, ako nismo unutar zemlje okrenuti jedni prema drugima, nećemo i ne želimo da razgovaramo jer nam saveznici nisu zajednički, možemo li uopće gajiti iluziju o zajedničkoj državi", dodao je Špirić.

Kopirati
Drag cursor here to close