Gram je gram, bomba je bomba

Specijalci na nogama: Gram-zastupnik bi bacao bombe

Abdulah Iljazović široj bh. javnosti postao je poznat na prošlogodišnjim lokalnim izborima, odnosno nakon što je na društvenim mrežama objavljeno da je bio optužen za dilanje droge.
Vijesti / Politika | 20. 04. 2021. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Specijalna policija čuva zgradu Doma kulture u kojoj se održavaju sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH nakon izjave zastupnika Naroda i pravde Abdulaha Iljazovića da bi bacio bombu na sve one koji su sjedili na svečanoj sjednici tog zakonodavnog tijela, javlja Oslobođenje.

Abdulah Iljazović široj bh. javnosti postao je poznat na prošlogodišnjim lokalnim izborima, odnosno nakon što je na društvenim mrežama objavljeno da je bio optužen za dilanje droge. Svoje poštenje on je odlučio ilustrirati kroz komentar da je kod njega “gram bio gram”.

Nedugo nakon toga, kao kandidat Naroda i pravde osvojio je mandat u Skupštini Brčko distrikta BiH i nije trebalo mnogo vremena da ponovo dospije u žižu javnosti i to nesvakidašnjom izjavom prilikom gostovanja u programu lokalne Hit televizije.

Video: Razgovor s Povodom - Sto Dana Nove Vlasti / Hit Televizija Brcko

Naime, upitan da iznese svoje mišljenje o radu skupštine, Iljazović se osvrnuo na svečanu sjednicu brčanske vlade i skupštine, koja je održana povodom obilježavanja 21. godišnjice od osnivanja Distrikta.

''Kad sam prvi put bio na svečanoj sjednici, povodom 8. ožujka i kada sam ušao u Dom kulture, prvo što sam pomislio kad sam vidio sve one ljude, trebalo bi ovdje baciti jednu bombu, da se sve riješi ovo. To je bila moja prva pomisao. Zamislite kakvi su ljudi tamo'', rekao je Iljazović u emisiji.

Reakcije političkih subjekata na Iljazovićevu izjavu su izostale, međutim, kako mediji navode, pripadnici Specijalne policije Brčko distrikta pojačano osiguravaju zgradu lokalnog parlamenta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close