Otvoreno pismo

Softić zahtijeva od Skupštine Srbije da sankcionira Vjericu Radetu

Safet Softić uputio je otvoreno pismo predsjednici Narodne skupštine Republike Srbije Maji Gojković povodom iznesenih stavova potpredsjednice Narodne skupštine Srbije Vjerice Radete.
Vijesti / Politika | 25. 07. 2018. u 15:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Safet Softić uputio je otvoreno pismo predsjednici Narodne skupštine Republike Srbije Maji Gojković povodom iznesenih stavova potpredsjednice Narodne skupštine Srbije Vjerice Radete o smrti Hatidže Mehmedović iz Srebrenice.

''Vjerica Radeta je o rahmetli Hatidži Mehmedović i članovima njene obitelji, ubijenim u srebreničkom genocidu, iznijela stav koji po dubini mržnje i želji da se trivijaliziraju počinjeni zločini, odavno nije zabilježen'', navodi se u pismu.

Softić smatra da je potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srbije svojom manifestacijom mržnje zatekla čak i "predsjednika RS-a Milorada Dodika i njegove suradnike u liku Rajka Vasića, čije su varijacije na istu temu prethodno također prešutjeli".

''A šutnja je najčešće čin odobravanja učinjenoga. Ovoga puta ne možete i ne smijete šutjeti. Pozivam vas da zaštite dignitet Narodne skupštine Republike Srbije i da se javno ogradite od izjave potpredsjednice Radeta i strogo sankcionirate takvo ponašanje'', istaknuo je Softić.

U protivnom, naglasio je, šutnju će shvatiti kao odobravanje izrečenog stava.

''Očekujem da se o mom pozivu izjasnite u najkraćem roku'', navodi se u otvorenom pismu predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Safeta Softića, priopćeno je iz PSBiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close