Ćorak

SNSD spasio HDZ BiH: Opet ništa od vlade u Livnu

Špirić je, povodom otkazivanja današnje sjednice Skupštine, rekao da nije riječ ni o kakvom nesporazumu unutar Kluba Srba.
Vijesti / Politika | 17. 09. 2020. u 12:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkazana je za danas najavljena sjednica Skupštine Hercegbosanske županije na kojoj je trebala biti imenovana nova kantonalna vlada.

U obrazloženju, koje je potpisao predsjednik kantonalne Skupštine Jozo Ćosić, navedeno je da je sjednica odgođena zbog nesporazuma u Klubu Srba u vezi s imenom ministra iz Kluba srpskog naroda.

Na to je reagirao potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić istaknuvši kako je svaki pokušaj konstituiranja vlade u ovoj županiji i skupštinske većine u kojem su dezavuirani jasni stavovi SNSD-a unaprijed osuđen na propast.

Špirić je, povodom otkazivanja današnje sjednice Skupštine, rekao Srni da nije riječ ni o kakvom nesporazumu unutar Kluba Srba, kako je naveo predsjednik kantonalne Skupštine Jozo Ćosić.

"Riječ je o pokušaju vrbovanja i političkog soliranja pojedinaca, što stranka ne može tolerirati. Klub SNSD-a i općinski odbori Drvara, Glamoča i Bosanskog Grahova ostaju privrženi jasno iskazanim stavovima rukovodstva i organima SNSD-a", istakao je Špirić.

Prema Špirićevim riječima, SNSD kao najjača politička stranka ne može i neće koalirati s restlovima drugih političkih stranaka.

Podsjećamo, na nedavnom sastanku čelnika SNSD-a i HDZ-a BiH, Milorada Dodika i Dragana Čovića, u Mostaru poručeno je kako će te dvije stranke zajedno djelovati na prostoru ove županije.

HDZ BiH je pak objavio kako neće podržati najavljeno formiranje Vlade u HBŽ-u.

Mandatar za sastavljanje nove vlade je Ivan Vukadin, inače izbačeni HDZ-ovac, a sada predsjednik novoosnovane stranke ‘Hrvatski nacionalni pomak’.

Kad je sjednica najavljena, rečeno je da će Vukadinovu vladu glasati i neki zastupnici HDZ BiH kojima je stranka odgovorila da će biti to njihovo osobno, a ne stranačko djelovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close