Košarac

SNSD: Šarović ruši Srpsku

Košarac kaže kako su napadi na institucije Republike Srpske intenzivirani nakon što su lideri SNSD-a, HDZ-a i SDA postigli dogovor o formiranju Vijeća ministara.
Vijesti / Politika | 12. 08. 2019. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je kako je od dolaska na čelo SDS-a Mirko Šarović dobio zadatak da širi lažne vijesti i neprijateljsku propagandu s ciljem rušenja Republike Srpske i njezinih institucija.

''Šarović i manji broj njegovih pristalica u SDS-u, uz punu podršku sarajevskih medija koje kontroliraju stranci i SDA, širenjem lažnih vijesti i neprijateljske propagande intenzivno rade na rušenju Republike Srpske i njezinih institucija. Ključni cilj jeste instaliranje marionetske vlasti i u Sarajevu i u Banja Luci koja bi ispunjavala političke i ekonomske interese pojedinih zapadnih zemalja, koje su asistirale u dovođenju Šarovića na čelo SDS-a'', upozorio je Košarac u izjavi za Srnu.

Naglasio je kako su napadi na institucije Republike Srpske intenzivirani nakon što su lideri SNSD-a, HDZ-a i SDA Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović postigli dogovor o formiranju Vijeća ministara i potpisali Principe sporazuma za formiranje vlasti u zajedničkim institucijama BiH.

Mimo naroda

''Šarović i drugi predstavnici opozicije čine sve što je u njihovoj moći kako bi srušili ovaj sporazum i onemogućili provođenje daytonskog Ustava, zakona i izborne volje građana Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH. Najprije su širili lažne vijesti o izdaji i kapitulaciji, a sada, baš kao i američki dužnosnici, traže da se Dodik izravno odredi prema daljem kretanju BiH u NATO, što se neće dogoditi dok god je u Republici Srpskoj na snazi Rezolucija o vojnoj neutralnosti'', poručio je Košarac.

Naglasio je kako je sporazum kojeg su potpisali Dodik, Čović i Izetbegović veoma jasan i da nikakva dodatna tumačenja ili objašnjenja tog sporazuma nisu potrebna, niti moguća.

''To što Šarović, Dragan Mektić i Igor Crnadak i dalje, mimo volje srpskog naroda, sjede u ministarskim foteljama u Sarajevu ključan je dokaz da u sporazumu nema ničega što bi bilo suprotno odlukama institucija Republike Srpske. To je jasno svima, osim SDS-u, PDP-u i stranim sponzorima ove dvije sranke'', poručio je Košarac.

Vatra

Dodao je kako Šarović koristi svaku situaciju za napade na Republiku Srpsku i njezine institucije.

''Klasičan primjer širenja lažnih vijesti i neprijateljske propagande protiv Republike Srpske i njezinih institucija jeste Šarovićeva izjava da je požar u poduzeću 'Energoinvest - RAOP' u Istočnom Sarajevu podmetnut kako bi se prikrio navodni državni kriminal. Šarovićeve lažne izjave potpaljuju mnogo veću vatru i izazivaju veću štetu od one koja se, nažalost, desila u tom poduzeću'', upozorio je Košarac.

Ocijenio je kako ova izjava predstavlja vrhunac licemjerstva SDS-a i Šarovića.

''Građani Istočnog Sarajeva vrlo dobro znaju da su upravo ta stranka i Mirko Šarović osobno odgovorni za neviđenu pljačku i propast ogromnog broja poduzeća i kompletnog gospodarstva ovoga grada'', rekao je Košarac Srni.

 

Kopirati
Drag cursor here to close