Glasnogovornik

''SNSD je ostvario pobjedu za RS''

"SDS i PDP optužuju SNSD za navodnu koaliciju sa SDA, dok oni bez ikakvog demokratskog legitimiteta sjede sa SDA u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.''
Vijesti / Politika | 09. 08. 2019. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SNSD je u principima za formiranje vlasti na razini Bosne i Hercegovine ostvario pobjedu za Republiku Srpsku, dok se SDS i PDP trenutno natječu tko će biti veći licemijer, ocijenio je u izjavi Srni glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

On je naveo da je SNSD u tim principima "uspio da dobije sve ono za što se zalagao kao za svoje i principe Republike Srpske" i time "ostvario pobjedu" za ovaj bh. entitet, te istaknuo da se posljednjih dana "vidi da SDS i PDP nisu dorasli povijesnom trenutku i da se trenutno natječu samo u tome ko će biti veći licemjer".

Pročitajte još

Kovačević je zapitao kako drugačije protumačiti to da SDS i PDP navodno brinu o Rezoluciji o vojnoj neutralnosti za koju nisu glasali u Narodnoj skupštini RS i o NATO-u, a glasali su za svaki dokument, strategiju i zakon koji je predviđao ulazak BiH u taj vojni savez.

"Kako protumačiti da SDS i PDP sada brinu i o Akcionom planu za članstvo u NATO (MAP) i Godišnjem nacionalnom planu (ANP), a do prije samo nekoliko mjeseci su usvajali strategije u kojima je pisalo da je MAP dio konsenzusa i izrađivali ANP za koji su nama tvrdili da je samo tehničko pitanje?", pita Kovačević.

Prema Kovačevićevim riječima, "SDS i PDP optužuju SNSD za navodnu koaliciju sa SDA, dok oni bez ikakvog demokratskog legitimiteta sjede sa SDA u Savjetu ministara u tehničkom mandatu".

"Mi smo ostali odani Rezoluciji o vojnoj neutralnosti za koju smo glasali u Narodnoj skupštini Republike Srpske kada je opozicija bježala iz sale i nije smjela da je podrži. Osim toga, mi smo po prvi put uspjeli dobiti potpise Bošnjaka i Hrvata za naš stav da visoki predstavnik mora da napusti BiH", naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, to je velika pobjeda RS.

"Da imamo odgovornu opoziciju, ona bi to i te kako podržala. Pozivam sve da se uozbiljimo i da počnemo da radimo posao koji su nam građani na izborima namijenili, a PDP-u i SDS-u su namijenili da budu opozicija. Neka ovaj put pokušaju da budu makar solidna opozicija", poručio je Kovačević, navodi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close