Apel policiji

SNSD: Građani Mostara nisu sigurni

Gradski odbor SNSD-a je zamolio kantonalni MUP da rasvijetli ovo djelo i da, ukoliko je požar podmetnut, pronađe i kazni počinitelje.
Vijesti / Politika | 20. 04. 2021. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor SNSD-a Mostar zahtjeva od MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona hitnu istragu požara u kući srpske porodice u naselju Luka, za koji se, kako je navela vlasnica, sumnja da je podmetnut.

Iz mostarskog SNSD-a su priopćili kako je vlasnica rekla da je iz policije dobila saznanja da postoji sumnja da požar podmetnut, što je, kako navodi Srna, uznemirilo srpsko stanovništvo na području Mostara.

"Ovo nije prvi put da je imovina građana srpske nacionalnosti stradala na sličan način, a da okolnosti nisu rasvijetljene", navodi se u priopćenju mostarskog ogranka stranke.

Gradski odbor SNSD-a je zamolio kantonalni MUP da rasvijetli ovo djelo i da, ukoliko je požar podmetnut, pronađe i kazni počinitelje.

"Građani Mostara i njihova imovina moraju biti zaštićeni i sigurni, a posljednje slike iz Mostara ne odaju taj dojam", istaknuli su iz mostarskog SNSD-a.

Posljednjih pet godina na području Mostara izgorjelo je pet srpskih kuća, a samo u jednom slučaju počinioci su pronađeni i predati u nadležnost Tužiteljstva HNK.

U mostarskom naselju Luka zapaljena je kuća srpske obitelji, a vlasnica Mirjana Spremo Jančovska rekla je da je policija našla dokaze da je požar podmetnut.

Vatrogasci su dobili dojavu da gori kuća na adresi Kusalova broj 9 i izašli na teren, ali je vatra već uvelike zahvatila unutrašnjost objekta u kojem je sve izgorjelo.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close