Za kampanju

SNSD angažirao bivše savjetnike Donalda Trumpa

Prema pisanju portala LegiStorm iz Washingtona, koji inače objavljuje događanja iz američkog kongresa, Osborne i Rubino već su prijavili rad u SAD-u za SNSD.
Vijesti / Politika | 03. 08. 2018. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: N1 / Sastanak u Vladi RS

SNSD je angažirao američke stručnjake iz oblasti političkih kampanja, Jasona Osbornea i Michaela Rubina, pišu američki mediji.

Nagovještaj moguće suradnje SNSD-a i američkih stručnjaka dogodio se početkom lipnja kada je potpredsjednica SNSD-a i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović u Banja Luci razgovarala sa Osborneom i Rubinom, koji su ranije bili uključeni u kampanju američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Prema pisanju portala LegiStorm iz Washingtona, koji inače objavljuje događanja iz američkog kongresa, Osborne i Rubino već su prijavili rad u SAD-u za SNSD.

"Obojica su radili kao viši savjetnici u kampanji Donalda Trumpa 2016. godine i bivši su lobisti kuće Avenue Strategies. Osborne i Rubino su napustili Avenue Strategies nakon što je suosnivač Corey Lewandowski, Trumpov bivši šef kampanje, kritiziran zbog svog neprijavljivanja da je radio kao lobist. Dvojac je osnovao drugu lobističku kuću, Turnberry Solutions, prije nego su registrirali Twin Rocks Global prošlog mjeseca. Ovo je prvi put da se ova tvrtka spominje", navodi isti izvor.

Prema dokumentu od 25. srpnja, odnosno prijavi Ministarstvu pravde SAD, a koji je objavio navedeni portal, suradnja između SNSD-a i navedenog dvojca je već dogovorena.

Kako se navodi u članku, Osborne i Rubino poduzimaju nespecificirane operacije "strateškog rukovođenja i savjetovanja vezano za poslove vlade i odnosa s javnošću unutar SAD" za SNSD, kao što je navedeno u prijavi koja je nedavno podnesena Ministarstvu pravde, piše N1.

U istoj prijavi američkom ministarstvu, lobistička kuća navodi da će "pružati strateška uputstva i savjete koji se tiču poslova vlade i odnosa sa javnošću unutar SAD-a".

"Ovo može podrazumijevati uspostavljanje kontakata sa američkim dužnosnicima, nevladinim organizacijama, predstavnicima medija i drugim pojedincima u SAD-u", navodi se u odgovoru na pitanje o prirodi rada lobističke kuće kada je u pitanju SNSD.

Predsjednik SNSD-a i Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će javnost biti obaviještena o svemu.

"Niste dobro informirani, to se radi o sadašnjim Trumpovim lobistima. Nema Trump lobiste, on ima svoj izborni stožer, ima ljude koji rade profesionalno svoje poslove. Ponosan sam na gospođu Cvijanović koja je imala vrlo uspješnu posjetu SAD-u sa stanovišta osoba  sa kojima se srela. To su visokopozicionirani i bliski suradnici predsjednika Trumpa. O tome što i kako dalje, moći ćete gledati i bit ćete obaviješteni", kazao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close