Čović se požalio

Smještaju mi da mrzim muslimane

"Nama treba čestit odnos između politika, naših, ali svakako između hrvatskog i bošnjačkog naroda. Ja sam zadnji koji će napraviti štetu bilo kojem Bošnjaku", poručio je Čović.
Vijesti / Politika | 30. 11. 2018. u 16:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je završen sastanak kojom su prisustvovali predstavnici Hrvatske demokratske zajednice i Stranke demokratske akcije predvođenje njihovim liderima draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem. Po okončanju sastanka je Čović poručio da je "u posljednjih godinu dana pretvoren u osobu koja mrzi muslimanski svijet".

"Razgovarali smo o političkoj situaciji i implementaciji izbornih rezultata. Razgovarali smo tako da tražimo rješenja koja bi trebala osigurati dugo očekivanu implementaciju izbornih rezultata. Vrlo jasno sam kazao da je nastojanje Hrvatske demokratske zajednice izraženo kroz zajedničke stavove Hrvatskog narodnog sabora. Želimo razgovarati s bošnjačkim partnerima da vidimo europsku partnerstvu ovih prostora", rekao je Čović i dodao:

"Prva točka reformske ili europske agende treba biti Izborni Zakon".

Kako je kazao neće se praviti koalicija radi "fotelja" i da će vlast biti formirana onda kada se potpiše "dokument".

"Pretvoren sam u osobu koja mrzi muslimanski svijet i narod. To je produkt nečije politike da bi se nešto uradilo", kazao je Čović dodavši da je više puta za govornicom govorio da su njemu Bošnjaci braća i kumovi.

"Nama treba čestit odnos između politika, naših, ali svakako između hrvatskog i bošnjačkog naroda. Ja sam zadnji koji će napraviti štetu bilo kojem Bošnjaku", poručio je Čović.

Foto: Bljesak.info / Sastanak HDZ-a BiH i SDA danas u Mostaru

On je ukazao da će u narednom razdoblju razgovarati s predstavnicima drugih stranaka, i da je Hrvatskoj demokratskoj zajednici svejedno tko je partner s bošnjačke strane.

Poručio je da treba izaći iz okvira rata, gdje "nas neko stalno uvlači", te da će osigurati legitimno predstavljanje naroda.

"Ne treba se ponašati kao zadnje dvije godine. Nismo znali tko je kome partner, tko je većina", zaključio je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close