29. sjednica Gradskog vijeća

Smanjen iznos komunalne naknade u Širokom Brijegu

Od početka naredne godine koeficijent namjene za sve proizvodne objekte biti će 1,0, a za ostale poslovne objekte prema površini istih.
Vijesti / Politika | 25. 09. 2019. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Širokoga Brijega Vinka Topića, u srijedu je u Gradskoj vijećnici održana 29. sjednica Gradskog vijeća.

Na sjednici su bila nazočna 24 vijećnika koji su jednoglasno usvojili zapisnik s prethodne sjednice.

Prijedlog Odluke o pristupanju izradi plana parcelacije za proširenje industrijske zone Knešpolje na prijedlog gradonačelnika Kraljevića povučena je s dnevnog reda.

Foto: Grad Široki Brijeg / 29. sjednica Gradskog vijeća Širokoga Brijega (Vinko Topić)

Jednoglasno je usvojena Odluka o raspisivanju i održavanju izbora za članove Vijeća mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega koji će se održati 8. prosinca 2019.

Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnoj naknadi jednoglasno je usvojen. Pravni temelj za donošenje ove Odluke su članci 24. i 25. Zakona o komunalnom gospodarstvu – pročišćeni tekst. Od početka naredne godine koeficijent namjene za sve proizvodne objekte biti će 1,0, a za ostale poslovne objekte prema površini istih. Primjena počinje od 1. siječnja 2020. iz razloga kako bi se mogla primijeniti nova rješenja za sve obveznike kojima se ovom Odlukom smanjuje iznos komunalne naknade. Ovom Odlukom se dodatno daje poticaj proizvodnim djelatnostima.

Video: Snimka 29. sjednice Gradskog vijeća Širokoga Brijega

Prijedlog Zaključka o davanju ovlasti za potpisivanje aneksa Ugovora o koncesiji s korisnikom koncesije za javni linijski prijevoz osoba u Širokom Brijegu, poduzeću ''Miškić bus'', usvojen je većinom glasova. Ovaj zaključak regulira odnose između koncesora (Grad Široki Brijeg) i koncesionara što ni u čemu ne mijenja odluku o sufinanciranju javnog linijskog prijevoza i cijenu karte.

Prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju nogostupa i potpornih zidova uz cestu Široki Brijeg - Međugorje usvojeno je jednoglasno.

Foto: Grad Široki Brijeg / 29. sjednica Gradskog vijeća Širokoga Brijega

Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist Drine Kraljević kći Veselka iz Mokrog, Blage Ivankovića sina Mire iz Širokog Brijega i Antonia Brekala sina Joze iz Ljubotića jednoglasno su usvojena.

Usvojena su i Izvješća o radu za školsku 2018./2019. godinu:

  • a) Gimnazije fra Dominika Mandića
  • b) Srednje strukovne škole
  • c) Prve osnovne škole Široki Brijeg
  • d) Druge osnovne škole
  • e) Osnovne škole Kočerin
  • f) Osnovne škole Biograci
  • g) Glazbene škole Široki Brijeg

U izvješćima koje su podnijeli ravnatelji navedenih škola mogli smo čuti o trenutnom stanju u školama, realiziranim i planiranim projektima. Informacija o radu Podružnice za zapošljavanje Široki Brijeg primljena je na znanje, priopćeno je iz Gradske uprave.

Foto: Grad Široki Brijeg / 29. sjednica Gradskog vijeća Širokoga Brijega
Kopirati
Drag cursor here to close