Promjene

Sljedeći izbori ne mogu se održati 'po starom'

Poručeno je kako je ova neizborna godina prilika za BiH da omogući svim građanima da budu izabrani i da ta prilika ne smije biti propuštena.
Vijesti / Politika | 29. 03. 2021. u 13:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Johann Sattler izjavio je danas da BiH ne može sebi dozvoliti da u naredni izborni ciklus uđe sa sadašnjim izbornim sustavom.

Na otvaranju online konferencije Koalicije za slobodne i poštene izbore "Pod lupom“ o izbornoj reformi 2021., Sattler je naveo da je reforma izbornog sustava također među prioritetima koje je Europska komisija postavila pred BiH.

Veleposlanik SAD-a u BiH Eric Nelson istaknuo je kako je neophodno eliminirati diskriminaciju u izbornom procesu, provesti reformu izbornog zakona, kao i tehničke i zakonske promjene za osiguranje integriteta izbora.

Dodao je da je ova neizborna godina prilika za BiH da omogući svim građanima da budu izabrani i da ta prilika ne smije biti propuštena.

Šefica Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini veleposlanica Kathleen Kavalec naglasila je da sadašnji izborni sustav ostavlja previše mjesta za greške, neregularnosti i zloupotrebe, što rezultira nepovjerenjem javnosti u mnoge elemente izbornog procesa.

Kopirati
Drag cursor here to close