Ponuđena funkcija

Slavo Kukić: Odbio sam mjesto glasnogovornika HDZ-a BiH

Slavo Kukić bio je jedan od govornika okruglog stola u Bijakovićima organiziranom u čast profesora Milenka Brkića.
Vijesti / Politika | 04. 02. 2019. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kada je 1992. godine profesor Milenko Brkić došao na mjesto predsjednika HDZ-a BiH, meni je ponudio da budem glasnogovornik, ali ja to nisam prihvatio i on je to odmah razumio, ali to uopće nije utjecalo na naše relacije. Naprotiv, one su se razvijale'', izjavio je Slavo Kukić na okruglom stolu u Bijakovićima kojim je obilježena 75. obljetnica rođenja Milenka Brkića, suutemeljitelja i prvog rektora Sveučilišta Hercegovina.

Podsjetivši da su 1997. zajedno formirali Hrvatsku narodnu zajednicu (HNZ), Kukić je kazao: ''Mnogi su se pitali 'otkud u tome nas dvojica'. Milenko, istinski demokršćanin, a ja ljevičar. Znali smo nas dvojica to, ali smo rekli da naša misija nije uobičajena da idemo u političku utakmicu i osvajamo mandate itd. Cilj je bio omekšati taj politički ambijent u zapadnoj Hercegovini kada je bila vrlo visoka razina straha kod ljudi''.

Podsjećamo, prvi rektor Sveučilišta Hercegovina Milenko Brkić preminuo je 19. kolovoza 2017. godine.

Njemu u čast 2. veljače na Fakultetu društvenih znanosti Sveučilišta Hercegovina u Bijakovićima kod Međugorja, održan je Okrugli stol pod nazivom ''Život, rad i djelo prof.dr. Milenka Brkića''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close