92 milijuna KM

Skupština ŽZH usvojila Proračun za 2020. godinu

Županijski ministar financija Toni Kraljević je istaknuo kako su povećanja za poljoprivredu veća za dvjesto tisuća maraka.
Vijesti / Politika | 30. 12. 2019. u 16:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) usvojila je u ponedjeljak Proračun za 2020. godinu u visini od 92 milijuna maraka te je veći za 6 milijuna maraka u odnosu na Proračun za 2019. godine.

Po riječima predsjednika Vlade ZHŽ-a Zdenka Ćosića, to uvećanje Proračuna se odnosi za obračun plaća te izdvajanja za gospodarstvo, poljoprivredu, porodiljne, braniteljske naknade i drugo. 

Županijski ministar financija Toni Kraljević je istaknuo kako su povećanja za poljoprivredu veća za dvjesto tisuća maraka. 

''Imamo u Proračunu povećanje za poljoprivredu s milijun i 200 na milijun i 400 tisuća maraka, a to je znatno povećanje koje će olakšati rad poljoprivrednicima na području naše županije'', kazao je Kraljević. 

Povećanjem udjela Proračuna za poljoprivredu su zadovoljni i zastupnici oporbe čiji je zahtjev, kako ističu, uvažen. 

Inače, proračunskim korisnicima povećane su plaće za pet posto, a uvećana su izdvajanja za porodiljno, branitelje, gospodarstvo i dr., te su tako uvaženi i zahtjevi većine skupštinskih zastupnika.

U Proračunu za iduću godinu osigurano je i 400 tisuća maraka za nabavku udžbenika te sredstva za prijevoz učenika na području ZHŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close