Sumnja u glasovanje

Propao prvi pokušaj rušenja Vlade KS: Na Skupštini ''pao'' Dnevni red

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković je nakon glasovanja prekinuo sjednicu i najavio održavanje sjednice Kolegija na kojoj će biti odlučeno kada će redovna 17.sjednica SKS biti održana.
Vijesti / Politika | 26. 12. 2019. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo nisu glasovali za predloženi dnevni red sjednice najavljene za danas, tako da sjednica neće ni biti održana.

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković je nakon glasovanja prekinuo sjednicu i najavio održavanje sjednice Kolegija na kojoj će biti odlučeno kada će redovna 17.sjednica SKS biti održana.

Na dnevnom redu sjednice trebali su biti rebalans Proračuna KS za 2019.godinu, te Prijedlog Proračuna KS za 2020.godinu, javlja N1.

U izjavi za novinare prije početka sjednice Konaković je kazao da je danas Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo odlučio da 16. siječnja 2020.godine bude održana sjednica Skupštine KS sa samo jednom točkom dnevnog reda, a to je određivanje datuma glasovanja o nepovjerenju Vladi KS.

''Prije sjednice, Vlada KS mora minimalno 48 sati ranije dostaviti materijale. Moja procjena je da će se o nepovjerenju Vlade glasovati 20. siječnja što je najkraći rok za tih 18 potpisa'', kazao je predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković.

Smatra da većina onih koji će glasovati za nepovjerenje Vladi se dvoumi, ali to ostavlja, kako kaže, njima na savjest.

''Meni je kao predsjedavajućem bitno da se procedure poštuju i odgovoran sam za to. Čudi me najava SDA i partnera da će u kratkom roku sazvati sjednicu. Ja sam živ i zdrav, tu sam. Neću dozvoliti cirkus u Skupštini i imam ovlasti da prekinem svaku neregularnu sjednicu'', kazao je Konaković u izjavi za medije nakon sjednice Kolegija SKS-a.

Neće pokušati, kaže, odugovlačiti ni sa čim, dodajući da poslovnik nalaže rok od mjesec dana od dana podnošenja zahtjeva za sazivanje sjednice.

Kopirati
Drag cursor here to close