Naša posla

Sjednica zakazana, ne zna se o čemu

"Ne znam je li riječ o nastavku prethodne sjednice, koja nije dovršena, ili o nečemu drugom", naveo je Kožul.
Vijesti / Politika | 03. 07. 2020. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Zajedničke komisije parlamenta BiH za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) bit će održana u srijedu, 8. srpnja, potvrdio je Srni zamjenik predsjedavajućeg ovog povjerenstva Predrag Kožul.

Kožul je rekao da je dobio obavještenje o održavanju sjednice, ali da još nema dnevni red.

"Ne znam je li riječ o nastavku prethodne sjednice, koja nije dovršena, ili o nečemu drugom", naveo je Kožul.

Na pitanje je li normalno da se u sigurnosnom sektoru, koji je vrlo osjetljivo područje, nadležne institucije bave pitanjima da li direktor OSA-e ili bilo koje druge sigurnosne agencije ima ili nema diplomu, Kožul je rekao da bi se u normalnim okolnostima ovo povjerenstvo trebalo baviti suštinskim temama rada agencije, a ne diplomom njenog direktora.

"Bilo bi puno bolje da se mi kao povjerenstvo koja nadzire rad OSA-e bavimo suštinskim temama rada agencije u mjeri u kojoj smo nadležni", istaknuo je Kožul i dodao da na prošloj sjednici nisu ni došli do razmatranja izvještaja glavnog inspektora.

Rekao je kako očekuje da članovi povjerenstva na narednoj sjednici dobiju sve potrebne informacije i nastave sa sjednicom koja je prošli put prekinuta.

"Na toj sjednici bilo je niz vrlo zanimljivih izvještaja glavnog inspektora i niz drugih izvještaja. To je temeljni posao ovog povjerenstva - da se bavi analizom rada OSA-e kroz izvještaje u prvom redu glavnog inspektora, ali i izvještaje o radu", konstatirao je Kožul.

Zajednička komisija parlamenta BiH za nadzor nad radom OSA-e BiH usvojila je 17. lipnja zaključak da direktor ove agencije Osman Mehmedagić ima rok od sedam dana da Komisiji predoči diplomu o završenoj visokoj stručnoj spremi.

Mehmedagić je 1. srpnja dostavio diplomu Više upravne škole koju je završio prije rata, te diplomu Američkog univerziteta iz Sarajeva koji je završio u razdoblju kada je bio na čelu OSA-e, podsjeća Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close