Nakon Novalićevog pozitivnog rezultata

Sjednica Vlade FBiH online, svi ministri će na testiranje

Za sada nije odlučeno tko će voditi Vladu umjesto Fadila Novalića. U igri su dva dopremijera Jelka Milićević i Vesko Drljača
Vijesti / Politika | 14. 07. 2020. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edin Ramić, mijenjat će na Kolegiju Vlade FBiH Fadila Novalića, premijera  koji pozitivan na koronavirus, potvrđeno je za Dnevni avaz iz Vlade FBiH.

Zbog Novalićeve odsutnosti, ali i informacija da će cijeli njegov ured ali i ostali ministri u Vladi morati na testiranje, sjednica u četvrtak najvjerojatnije će biti održana online, kao što je bio slučaj u početku pandemije.

Za sada nije odlučeno tko će voditi Vladu dok nema Novalića. U igri su piše Avaz, dva dopremijera Jelka Milićević i Vesko Drljača.

Zavod za javno zdravstvo KS sada prati sve kontakte kako bi se utvrdio cijeli krug osoba koje su bile s Novalićem. Testiran je i ministar Salko Bukvarević, ali on je negativan.

Podsjetimo, vršiteljica dužnosti direktorice Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću Samira Demirović jučer je Feni rekla kako je Novalić prilično dobrog zdravstvenog stanja, nema jačih simptoma i komunicira telefonski sa suradnicima.

Premijer je testiran isključivo na osnovu toga što je prve simptome, ispoljene jedino u vidu lagano povišene tjelesne temperature, osjetio nakon sudjelovanja u Maršu mira upriličenom povodom obilježavanja 25. obljetnice genocida počinjenog u Srebrenici. U grupi u kojoj se tada kretao bilo je 20-ak ljudi. Njih je Novalić iz preventivnih razloga pozvao da se također testiraju.

Kopirati
Drag cursor here to close