Mostar

Sjednica Vlade bez Hrvata

Današnjoj sjednici Vlade FBiH ne prisustvuju federalni ministri iz HDZ-a BiH.
Vijesti / Politika | 05. 04. 2019. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj hitnoj sjednici, koja je počela u Mostaru, razmatrati izvještaj Radne grupe za usaglašavanje Prijedloga zakona o pravima demobilizirnih boraca i članova njihovih obitelji, koju je osnovala 13.3.2019. godine s ciljem realizacije zaključka Zastupničkog doma Parlamenta FBiH od 28.2.2019. godine.

Na prijedlog Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Vlada će se izjasniti o četiri programa za poticanje održivog povratka raseljenih i izbjeglih u 2019. godini, u ukupnom iznosu od 22,6 milijuna KM.

Na dnevnom redu je i više programa utroška sredstava iz transfera predviđenih ovogodišnjim Proračunom FBiH i iz drugih izvora financiranja. Između ostalog, riječ je o dva programa, vrijedna ukupno 10.000.000 KM, namijenjena za subvencije poduzećima s ciljem uvezivanja radnog staža radnicima koji su stekli uvjete  za umirovljenj, ali im nisu uplaćeni doprinosi za PIO.

Cilj Programa utroška sredstava Trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo, namijenjenih za dugoročno financiranje projekata putem dodjele kredita, jeste stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja, te poboljšanje okvirnih uvjeta za poslovanje u svim dijelovima FBiH kroz realizaciju strateških i primarnih ciljeva utvrđenih razvojnim i strateškim dokumentima.

Bit će razmatrani i programi čiji je cilj subvencioniranje privatnih (1.000.000 KM) i javnih poduzeća iz oblasti namjenske industrije (1.500.000 KM).

Današnjoj sjednici Vlade FBiH ne prisustvuju federalni ministri iz HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close