Dom naroda

Sjednica spremna: Najvažniji je novac

Napomenuli su da je sastanak bio samo tehničke prirode i nije razgovarano o konkretnim imenima koja će biti predložena za novo rukovodstvo Doma naroda Parlamenta FBiH.
Vijesti / Politika | 19. 02. 2019. u 15:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara održala je danas konzultativni sastanak s predstavnicima stranaka koje imaju izaslanike u novom sazivu Doma naroda kako bi konstituirajuća sjednica protekla bez problema.

Sudionici sastanka naglasili su da je najvažnije da bude usvojen proračun FBiH te da očekuju da će se to i dogoditi.

Napomenuli su da je sastanak bio samo tehničke prirode i nije razgovarano o konkretnim imenima koja će biti predložena za novo rukovodstvo Doma naroda Parlamenta FBiH.

''Prijedlozi za Dom naroda FBiH sutra (srijeda, op.ur.) će biti dostavljeni SIP-u'', rekla je Alma Kratina, koja je, uime DF-a, bila na sastanku.

Kada je u pitanju Klub izaslanika iz reda srpskog naroda, koji je za sada ostao nepopunjen, Asim Sarajlić, koji je bio na sastanku uime SDA, rekao je da, po onome što je vidio, nije optimist da ima jedinstva u tom klubu da bi izašli s jednim prijedlogom za rukovodstvo Doma naroda.

Sarajlić očekuje da će se u prvom tjednu ožujka zatvoriti krug formiranja zakonodavne vlasti, a tijekom ožujka da će se formirati izvršna vlast, uključujući Vladu FBiH.

Aner Žuljević iz SDP-a napomenuo je da je najvažnije dobiti predsjedavajućeg Doma naroda kako bi imao tko potpisati proračun.

Zvonko Marić iz SBB-a istaknuo je da će se nastojati usvojiti proračun da ne bi stali svi procesi u FBiH, ali da će se o njemu raspravljati i ta će rasprava dati naznake za eventualni rebalans.

 

Kopirati
Drag cursor here to close