Jedina realna alternativa

Sjednica Predsjedništva SDP-a BiH: Iskazana posvećenost BH bloku

Predsjedništvo je odluku Demokratske fronte o pregovorima za ulazak sa vlast sa nacionalnim strankama okarakteriziralo kao legitimnu odluku te političke organizacije, ali i kao jednostran potez DF-a, u odnosu na ostale članice BH bloka.
Vijesti / Politika | 27. 03. 2019. u 18:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) danas je na sjednici iskazalo "posvećenost Bosanskohercegovačkom bloku, kao jedinoj realnoj alternativi besperspektivnoj vladavini etnonacionalnih stranaka".

Na sjednici je izraženo uvjerenje u daljnje jačanje i proces širenja Bloka, čime bi se sve članice bloka trebale jedinstveno suprotstaviti vladavini nacionalističkih stranaka, priopćeno je iz SDP-a BiH.

Predsjedništvo je odluku Demokratske fronte o pregovorima za ulazak sa vlast sa nacionalnim strankama okarakteriziralo kao legitimnu odluku te političke organizacije, ali i kao jednostran potez DF-a, u odnosu na ostale članice BH bloka.

Uvažavajući tu odluku, na sjednici je još jednom potvrđeno "kako SDP ne želi biti dio bilo kojeg etničkog bloka, niti će bilo kome služiti kao žirant za nefunkcioniranje vlasti i ispunjavanje želja rušitelja države za blokiranjem euroatlantskog puta i sprječavanjem provedbe presuda Europskog suda za ljudska prava".

''Ponuda DF-a o ujedinjenju stranaka lijeve orijentacije, u razdoblju dok ta stranka pregovara sa nacionalističkim strankama, ocijenjena je kao nekorektna i pokušaj ublažavanja negativnih posljedica pristupanja DF-a razgovorima o formiranju vlasti sa SDA-om, HDZ-om i SNSD-om'', navodi se u saopćenju.

Nedvojbeno je istaknuto da nikada, zbog bilo čega, pa i eventualnog ujedinjenja stranaka ljevice, neće doći do gašenja SDP-a.

Još jednom je naglašeno kako će SDP BiH sve svoje parlamentarne kapacitete staviti u funkciju obrane interesa Bosne i Hercegovine, te da će podržati sve projekte koji će raditi na jačanju naše države i njenih institucija, nezavisno o njihovim predlagačima.

Na sjednici je usvojena i informacija o tome da je Središnje izborno povjerenstvo SDP BiH verificiralo iskazivanje interesa četiri kandidata za predstojeće unutarstranačke zbore za predsjednika SDP-a, a to su Edin Delić, Mladen Ćavar, Nermin Nikšić i Svetozar Pudarić, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close