Zanimljivo

Sjednica Parlamenta BiH: Enver Bijedić se izvinio zastupnicima

''Upućujem izvinjenje zbog neprimjerenog ponašanja Tužiteljstva TK i što su na taj način nanijeli ogromnu štetu meni i ugledu ovog doma.''
Vijesti / Politika | 25. 02. 2021. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Enver Bijedić

Zastupnik Zastupničkog doma Parlamenta BiH Enver Bijedić obratio se zastupnicima i javnosti na početku sjednice te uputio neobično izvinjenje.

''Upućujem izvinjenje zbog neprimjerenog ponašanja Tužiteljstva TK i što su na taj način nanijeli ogromnu štetu meni i ugledu ovog doma. Izvinjavam se još jednom svima vama'', rekao je Bijedić, prenosi N1.

Podsjetimo, državni službenici Agencije za istrage i zaštitu priveli su predsjednika Socijaldemokrata BiH (SD) Envera Bijedića 18. veljače u okviru akcije “Rudnik” koju su proveli po naredbi Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona i Općinskog suda u Tuzli. Uhićeno je još pet osoba.

Osumnjičeni se tereti da je organizirao i rukovodio grupom u kojoj su bili i ostali osumnjičeni, te da je u razdoblju od rujna 2019. do veljače 2021. godine, koristeći svoj uticajni položaj predsjednika stranke Socijaldemokrati BiH i zastupnika u Parlamentu BiH, posredovao između osumnjičenih i podstrekavao ih da počine navedena krivična djela.

''Protiv ovih osoba je otvorena istraga u Tužiteljstvu a koja se odnosi na nezakonitosti prilikom namještanja tendera u iznosu od oko 5,5 milijuna KM za tvrtku ''Minning and Drilling'' iz Gračanice za izvođenje radova na istražno-eksploatacionim bušotinama na ležištu kamene soli Tetima u Rudniku soli Tuzla. Istragom je potvrđena osnovana sumnja da su tenderi u navedenom razdoblju više puta poništavani iako je kvalificirana i kredibilna tvrtka iz Bugarske u više navrata imala ponude koje su bile jeftinije za oko 2 milijuna KM od gračaničke tvrtke, kako bi se kontinuirano pogodovalo i inzistiralo da upravo ova tvrtka dobije posao'', kazali su iz Tužiteljstva TK.

Kopirati
Drag cursor here to close