Što se čekalo

Sjedaju Izetbegović i Dodik

Nije precizirano hoće li se sastati čelnici ovih stranaka ili stranačka izaslanstva, ali bi sastanak trebao biti održan do kraja siječnja.
Vijesti / Politika | 21. 01. 2019. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do kraja siječnja SNSD i SDA trebali bi sjesti za stol i razgovarati o vlasti u BiH.

Potvrdio je to Adil Osmanović, zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije i državni ministar civilnih poslova.

Osmanović je za N1 rekao kako službenih razgovora ove stranke sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata još uvijek - nije bilo,a li da će se održati u sljedećih nekoliko dana.

''Nije bilo zvaničnih sastanaka između izaslanstava SDA i SNSD-a. Očekujemo da će u ovom mjesecu doći do određenih sastanaka ove dvije političke stranke'', rekao je Osmanović za N1.

Nije precizirao hoće li se sastati čelnici ovih stranaka ili stranačka izaslanstva, ali je rekao da očekuje da do sastanka dođe do kraja siječnja.

Podsjećamo, na državnoj razini zategnuti su odnosi ovih stranaka zbog formiranja Vijeća ministara. Milorad Dodik, čelnik SNSD-a kaže kako ih je SDA izigrala.

''Formirali smo Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH i Kolegij Doma. SDA je tu utrpala svoje kandidate, a onda su pobjegli od dogovora koji podrazumijeva formiranje Vijeća ministara'', rekao je Dodik.

Iz SDA je pak poručeno kako će uvjetovati formiranje državne vlasti zbog Dodikovih stavova oko NATO-a.

S druge strane, Izetbegović je Dodika i čelnika HDZ-a BiH Dragana Čovića optužio za savezništvo kontra Bošnjaka pogotovo nakon proslave Dana RS-a.

''Ovo što rade Čović i Dodik je mirnodopska, meka varijanta onoga što su radili srpski i hrvatski lideri u ratu, i što se obilo o glavu svima…'', rekao je Izetbegović, koji je, ako je vjerovati čelniku SBB-a Fahrudinu Radončiću, još prije mjeseca dana sjeo s Dodikom i sve dogovorio...

Kopirati
Drag cursor here to close