Na Bobanovom grobu

Sjećanje na Herceg Bosnu u Grudama: Prestao je rat, ali nije borba

Izaslanstvo Hrvatskog Narodnog Sabora (HNS BiH) na grobu je uz molitvu i minutu šutnje poslušalo i prigodne riječi fra Vinka Mikulića Bajevića.
Vijesti / Politika | 29. 08. 2018. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Grude.com / Obilježavanje obljetnice

Hrvatski dužnosnici okupili su se 28. kolovoza u podne u Grudama da bi odali počast i položili vijence, te zapalili svijeće na grobu magistra Mate Bobana, prvog i jedinog predsjednika Hrvatske zajednice Herceg Bosne, te utemeljitelja Hrvatske Republike Herceg Bosne, piše portal Grude.com.

Izaslanstvo Hrvatskog Narodnog Sabora (HNS BiH) na grobu je uz molitvu i minutu šutnje poslušalo i prigodne riječi fra Vinka Mikulića Bajevića: ''Ovaj dan treba nas sve skupa nadahnjivati da nastavimo žešću borbu za jedinstvo hrvatskog naroda na ovim prostorima. Ako su sile dokinule Herceg Bosnu, nitko ne može dokinuti njezino ime i njezine ideale u našim srcima. To nam uvijek mora biti na pameti, da je se ne sjećamo samo na ovaj dan nego da se svakim danom dokazujemo ugrađujući sebe u njene temelje, ako želimo da hrvatski narod i dalje obitava na ovim prostorima '', istaknuo je fra Vinko Mikulić Bajević.

Prisjetio se i predsjednika Bobana, ali i rekao da Hrvati imaju svog predsjednika. ''Znamo koliko je jedinstva iskazano 90-ih godina od Zajednice do utemeljenja Republike, na današnji dan Hrvatske Republike, na čije je čelo stao magistar Mate Boban. I danas mi imamo svog predsjednika, prestao je rat, ali nije borba, znamo da nemaju svi iste nakane, nekima ta Herceg Bosna smeta'',  poručio je fra Vinko Mikulić Bajević.

Kopirati
Drag cursor here to close