Kaznena prijava

Sisak: Vozač kamiona s A3 predan pritvorskom nadzorniku

Vozač je alkotestiran te je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola.
Vijesti / Politika | 08. 06. 2019. u 16:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozač kamiona predan je pritvorskom nadzorniku i kazneno prijavljen nakon očevida teške prometne nesreće na odmorištu autoceste A3 kod Novske u kojoj su dvije djevojčice poginule, a dvije žene teško ozlijeđene. 

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke priopćenjem su izvijestili kako se teška nesreća dogodila kad je 59-godišnji muškarac upravljajući teretnim vozilom s priključnim zagrebačke registracije ušao na odmorište autoceste neprilagođenom brzinom. 

Tom je prilikom udario u teretni auto zagrebačke registracije i nastavio se dalje kretati kroz prostor benzinske postaje gdje je naletio na 26-godišnju i 28-godišnju pješakinju, koje su od siline udarca odbačene na asfaltnu površinu, nakon čega je udario u dvije 14-godišnje pješakinje. U daljnjem kretanju je udario i u parkirani osobni automobil bosanskohercegovačkih registracija i sletio na travnatu površinu gdje se zaustavio. 

Na mjestu događaja smrtno su stradale obje 14-godišnjakinje, dok su dvije ozlijeđene žene zbog ozljeda prevezene u Opću bolnicu Nova Gradiška gdje su im utvrđene teške tjelesne ozljede opasne za život. Naknadno je primljena obavijest da 26-godišnjakinja više nije životno ugrožena. 

Očevid na mjestu događaja vodio je zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, po čijem je nalogu oduzeto teretno vozilo, a po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku naložena je obdukcija poginulih osoba i toksikološko vještačenje krvi izuzeto od vozača. 

Vozač je alkotestiran te je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola. 

Uhićen je i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon kojega je uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a kaznena prijava podnosi se Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku. 

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović izjavio je u subotu novinarima u Zaprešiću da će policija u suradnji i po nalogu nadležnog državnog odvjetništva provoditi sve potrebne mjere kako bi se rasvijetlili svi detalji jučerašnje tragedije u kojoj s na odmorištu autoceste poginule dvije djevojčice i teško ozlijeđene dvije mlade žene. 

"I danas smo u jednom sumornom raspoloženju zbog svega što se dogodilo jučer“, rekao je Božinović novinarima i dodao da je sisačko-moslavačka policija objavila priopćenje po kojem je nakon kriminalističkog istraživanja podnijeta kaznena prijava protiv osumnjičenog vozača. 

Radi se vjerojatno, kazao je Božinović, o najtežoj kvalifikaciji iz kataloga kaznenih djela  izazivanja prometnih nesreća u cestovnom prometu, za što je zapriječena kazna od tri do 15 godina zatvora, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close