Jednoglasne odluke

Široki Brijeg: Složni gradski vijećnici

I odluka o ponovnom raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega usvojena je jednoglasno.
Vijesti / Politika | 30. 01. 2020. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 32. sjednica Gradskog vijeća Širokog Brijega jednoglasno je usvojena Odluka o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta braniteljskoj udruzi „Dragovoljac“ koja u suradnji s gospodarskim društvom Podravka d.d.  proizvodi povrće te Odluka kojom se utvrđuje prosječna konačna građevinska cijena iz 2019. godine za 1m² neto stambenog prostora na području Širokog Brijega u iznosu od 1000,00 KM.

I odluka o ponovnom raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega usvojena je jednoglasno.

Kako je navedeno u priopćenju za javnost nakon sjednice, ovom Odlukom raspisuju se ponovni izbori za članove vijeća tri mjesne zajednice za koje nisu potvrđeni rezultati ili su djelomično potvrđeni, i to: Oklaji (bira se 15 vijećnika), Kočerin (bira se 15 vijećnika) i Čerigaj (bira se 7 vijećnika). Izbori će se održati u nedjelju, 29. ožujka 2020. godine u vremenu od 9 do 16 sati.

Priopćeno je kako se izbori ponavljaju jer kandidacijske liste za vijeće MZ Oklaji nisu dostavljene zbog toga GIP nije bilo u mogućnosti provesti izbore. U MZ Čerigaj na održanim izborima glasove su dobili samo dva kandidata koji su prema tome izabrani u Vijeće. U MZ Kočerin izbori su održani, ali Gradsko izborno povjerenstvo nije dobilo rezultate jer je predsjednik biračkog odbora bio spriječen iste dostaviti.

Video: 32. sjednica GV Široki Brijeg

Na sjednici Gradskog vijeća usvojen je i Program rada Gradskog vijeća za 2020. godinu, kao i izvješće o realizaciji programa rada Gradskog vijeća i stalnih radnih tijela za 2019. godinu.

Na početku sjednice uslijedila je prisega novog vijećnika Josipa Grbešića ispred HSP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close