Idemo dalje ...

SIP potvrdio Gradsko izborno povjerenstvo Mostara

Na dužnost u članstvu Gradske izbornog povjerenstva Mostar, kako stoji imenuju se Rifat Zlomužica, Antonio Vrljić, Armina Krvavac, Saša Mavrak, Lidija Petrović, Almir Ćorić i Mario Čuturić.
Vijesti / Politika | 28. 10. 2021. u 08:10 Bljesak.info / Klix.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko izborno povjerenstvo u Mostaru koju je nakon razrješenje dužnosti prošlog saziva na prošloj sjednici izabralo Gradskog vijeća Grada Mostara usprkos žestokom protivljenju opozicije, koja je dovela u pitanje različite interese, potvrdila je i središnje izborno povjerenstvo BiH.

SIP Bosne i Hercegovine, je donijela Rješenja kojim službeno razrješuju dužnosti zamjenski članovi Gradskog izbornog povjerenstva Mostar, te daje suglasnost na imenovanje članova Gradskog izbornog povjerenstva Mostara, koju je izabrala većina gradskih vijećnika.

"Potrebno je da Gradsko vijeće Mostar imenuje predsjednika Gradskog izbornog povjerenstva Mostar, u skladu s odredbama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine", navedeno je u Rješenje SIP-a BiH.

Rješenjem kojim SIP daje suglasnost na Odluku Gradskog vijeka Mostar, na dužnost u članstvu Gradske izbornog povjerenstva Mostar, kako stoji imenuju se Rifat Zlomužica, Antonio Vrljić, Armina Krvavac, Saša Mavrak, Lidija Petrović, Almir Ćorić i Mario Čuturić.

Obrazloženjem se navodi kako je Gradsko vijeće Mostar zatražilo od Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine suglasnost na Odluku kojom se: Rifat Zlomužica, Antonio Vrljić, Armina Krvavac, Saša Mavrak, Lidija Petrović, Almir Ćorić i Mario Čuturić imenuju na dužnost u članstvu Gradskog izbornog povjerenstva Mostar, uz koji je priložena dokumentacija u smislu Uputstva o utvrđivanju kvalifikacija, broja, imenovanju i razrješenju i obuci članova izbornog povjerenstva, osnovne izborne jedinice u Bosni i Hercegovini.

"Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je, razmatrajući dokumentaciju koju je dostavilo Gradsko vijeće Mostar, utvrdila da je Gradsko vijeće Mostar postupilo u skladu odredbama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i da imenovani članovi Gradskog izbornog povjerenstva Mostar ispunjavaju propisane uvjete Izborim zakonom Bosne i Hercegovine i Uputstvom", navodi SIP-a BiH.

Kako je Uputstvom propisano da Centralno povjerenstvo Bosne i Hercegovine daje pisanu suglasnost na odluku o imenovanju članova izborne komisije, ako su ispoštovane procedure Uputstva i ako izabrani kandidat ispunjava propisane uvjete, to je primjenom Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i Uputstva, riješeno kao u dispozitivu.

"Protiv ovog Rješenja dozvoljena je žalba i podnosi se Apelacijskom odjelu Suda Bosne i Hercegovine u roku od dva mjeseca od prijema ovog Rješenja preko Centralnog izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine u skladu s Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine", stoji u Rješenju koje je 20. listopada u Sarajevu potpisao predsjednik SIP-a BiH Željko Bakalar, a pet dana kasnije primilo Gradsko vijeće Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close