sankcije i za SDA, Nezavisni blok i Begu Gutića

SIP kaznio Kasumovića zbog prijetnji Arnautu

SDA je kažnjena s 1.000 KM, a nositelj liste SDA za Skupštinu Tuzlanske županije Bego Gutić, zbog govora mržnje, kažnjen je sa 1.500 KM.
Vijesti / Politika | 02. 10. 2018. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH danas je donijelo odluke kojima su novčano kažnjeni politički subjekti i kandidati za opće izbore u BiH, koji će biti održani 7. listopada.

SDA je kažnjena s 1.000 KM, a nositelj liste SDA za Skupštinu Tuzlanske županije Bego Gutić, zbog govora mržnje, kažnjen je sa 1.500 KM

Prigovor BN televizije protiv SNSD-a i Milorada Dodika, a zbog navodnih prijetnji novinarima i direktoru ove televizije, odbačen je kao nedopušten.

Nezavisni blok kažnjen je s 1.000 KM, a njihov kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH Fuad Kasumović s 1.000 KM zbog prijetnji koje je uputio Damiru Arnautu, kandidatu SBB-a za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Podsjećamo, Fuad Kasumović, kandidat Nezavisnog bloka za Parlamentarnu skupštinu BiH na predstojećim izborima, prijetio je Damiru Arnautu, kandidatu Saveza za bolju budućnost BiH, također za PSBiH. Incident u kojem se Kasumović okomio na Arnauta, dogodio se nedavno u pauzi snimanja emisije “Izbori 2018” na N1 televiziji

 

Kopirati
Drag cursor here to close