Izbori 2018.

SIP BiH: Rok za podnošenje žalbi 16. kolovoz do ponoći

Rok za podnošenje žalbi je 16. kolovoz do 24.00 sata, što znači da će SIP BiH žalbe primati i sutra do ponoći.
Vijesti / Politika | 15. 08. 2018. u 15:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rok za podnošenje žalbi na odluku Središnjeg izbornog povjerenstva BiH kojom se odbija upis u izvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan BiH je 16. kolovoz do ponoći.

Glasnogovornica Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH Maksida Pirić kazala je Feni da je SIP BiH na svojoj web stranici objavio zaključak o ispravci odluke kojom su odbijene prijave birača za glasanje izvan BiH i to u dijelu koji se odnosi na pravnu pouku, odnosno na podnošenje žalbi na tu odluku SIP-a BiH.

Rok za podnošenje žalbi je 16. kolovoz do 24.00 sata, što znači da će SIP BiH žalbe primati i sutra do ponoći.

''U odluci, koja je izmijenjena zaključkom, ranije je stajalo da je taj rok 15. kolovoz do ponoći. Međutim, iako je odluka donesena 13. kolovoza, ona to veče nije bila dostupna stranama u postupku - biračima koji su odbijeni, već je bila dostupna tek sutradan ujutro'', pojasnila je Pirić.

Iz tog razloga, dodala je ona, da bi se ispoštovao zakonski rok od dva dana, SIP BiH je donio taj zaključak.

Središnej izborno povjerenstvo BiH je na  sjednici 13. kolovoza donijelo Odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Središnjeg izbornog popisa za glasovanje izvan BiH za Opće izbore 2018. godine. Odlukom je utvrđeno da će se na izvodu iz Središnjeg izbornog popisa za glasovanje izvan BiH naći ukupno 77.584 birača.       

Na istoj sjednici Središnje izborno povjerenstvo BiH je donijelo i odluku kojom se odbija upis u izvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan BiH za 9.136 birača jer nisu ispunjeni zakonom propisani uvjeti (nedostaje dokaz o identitetu, nedostaje dokaz o državljanstvu, nedostaje dokaz o prebivalištu, nečitka prijava i drugo) ili veći broj prijava sadrži identičnu adresu u inozemstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close