Nakon teksta

Sindikat uz ministra, uz poruku Vladi

Između ostalog, navode kako je problematika s neisplatama dugovanja po izvršnim sudskim odlukama ''bila dio svih zvaničnih i nezvaničnih sastanaka s ministrima unutrašnjih poslova i financija…''
Vijesti / Politika | 18. 03. 2021. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne želeći da prejudiciramo bilo čiji krivicu ili nevinost, nadležnim institucijama ostavljamo da utvrde sve činjenice vezano za ovu problematiku'', navodi u reagiranju na tekst o prijavi protiv ministra unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Slađana Bevande Sindikat policije u HNŽ.

Naveli su kako su ''dužni istaći da su odredbe Kolektivnog ugovora u smislu kategorija zaposlenika na koje se isti odnosi veoma jasne i precizne''.

U pismu se dodaje kako su ''motivirani ljudskom stranom dužni istaći'' da su ''nakon dugogodišnjeg ignorantskog odnosa prethodnih ministara unutarnjih poslova dolaskom Slađana Bevande na ministarsku poziciju vremenom izgradili jako korektan socijalni dijalog, koji je rezultirao poboljšanjem materijalnog i radno-pravnog statusa policijskih službenika i državnih službenika i namještenika u MUP-u HNŽ''.

''Prema informacijama koje smo dobili od članova našeg pregovaračkog tima zaduženog za izradu Kolektivnog ugovora, isti su tijekom cijelih pregovora nailazili na veliko razumijevanje članova pregovaračkog tima Vlade HNŽ i niti jednom nisu bili pod bilo kakvim pritiskom da se u korištenje prava definiranih Kolektivnim ugovorom uvede bilo koji zaposlenik kojem to pravo ne pripada'', navodi Sindikat u reagiranju na tekst o prijavi protiv ministra.

Između ostalog, navode kako je problematika s neisplatama dugovanja po izvršnim sudskim odlukama ''bila dio svih zvaničnih i nezvaničnih sastanaka s ministrima unutrašnjih poslova i financija, te da su isti uvijek korektno pred ostatkom Vlade zastupali dogovorena rješenja, koja su zbog procedura usvajanja odluka Vlade HNK-Ž kao kolektivnog organa, samo djelomično provedena''.

''Javnost je već dovoljno upoznata sa svim problemima vezanim za nedostatak policijskih službenika, nemogućnost njihovog unapređenja, dugogodišnje nepostojanje ravnatelja policije i Policijskog odbora, kao i tijela neophodnih za neometano funkcioniranje Uprave policije i MUP-a HNŽ u cjelini, o čemu smo, također, bezbroj puta raspravljali sa resornim ministrom sa kojim smo i u tom segmentu postigli visok stupanj suglasnosti. Sa žaljenjem konstatujemo da do sada na tom polju nije bilo velikog uspjeha pošto je za rješenje navedenih problema potrebno zajedničko djelovanje institucija zakonodavne i izvršne vlasti u našoj županiji. Sindikat policije ovom prilikom još jednom apelira na Skupštinu i Vladu HNŽ da učini sve  što je u njihovoj moći da u najskorije vrijeme pokrenu proceduru izbora ravnatelja policije, Policijskog odbora i svih tijela potrebnih za nesmetan i kvalitetan rad MUP-a HNŽ. Također, Vladu HNŽ pozivamo da u najkraćem roku iznađe način za ubrzanu isplatu dugovanja po izvršnim sudskim odlukama'', naveo je Upravni odbor spomenutog sindikata.

Kopirati
Drag cursor here to close