Čović u Novoj Biloj

Shvatit će da su pogriješili

''Svi koji žele dobro BiH, a tako i hrvatskom narodu, trebali bi se ugledati na takvu jednu humanitarnu akciju dobra za čovjeka'', kazao je Čović.
Vijesti / Politika | 20. 12. 2018. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bez legitimno izabranih hrvatskih predstavnika neće moći formirati vlast na bilo kojoj razni vlasti u BiH, tu primarno mislim na Vladu FBiH i Vijeće ministara BiH'', rekao je čelnik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović za Dnevnik.ba.

''Osigurali smo apsolutno da sami možemo brinuti o našoj konstitutivnosti, koliko god neki maštali i drugačije to interpretirali, naša konstitutivnosti u BiH nema nikakve veze s odlukom SIP-a BiH'', kazao je Čović te dodao kako se bez Hrvata neće moći formirati vlast.

Čović, koji je u Novoj Biloj prisustvovao 25. godišnjici dolaska konvoja "Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu" rekao je i kako će oni koji umišljaju da predstavljaju Hrvate uskoro shvatiti kako su pogriješili.

''Poruke koje šalju oni koji navodno obnašaju i umišljaju da predstavljaju izbornu volju hrvatskog naroda su takve kakve jesu i ubrzo će shvatiti, koliko su, ustvari pogriješili'', kazao je Čović.

Istaknuo je i kako je "Bijeli put" najbolji putokaz hrvatskog zajedništva u BiH.

''Svaki put kad dođem u Središnju Bosnu posebno nadahnuta atmosfera. Teško je poslije fra Velimira Valjana govoriti o Bijelom putu, ali to je svakako najbolji primjer onog što danas radimo, a to je zajedništvo hrvatskog naroda u BiH. Svi koji žele dobro BiH, a tako i hrvatskom narodu, trebali bi se ugledati na takvu jednu humanitarnu akciju dobra za čovjeka'', kazao je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close