Šešelj komentirao Praljkovo samoubojstvo: "Ovo je junački čin!"

"Ovo je junački potez, i za poštovanje je. Iako je on bio naš neprijatelj na vojnom polju, ovo jeste za poštovanje", rekao je Šešelj za Espreso.
Vijesti / Politika | 29. 11. 2017. u 16:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je čuo osuđujuću presudu, Slobodan Praljak popio je otrov. Nakon nekoliko sati, javljeno je da je Praljak preminuo.

Ovaj događaj, kojeg su emitirale kamere širom svijeta, glavna je tema ne samo u Hrvatskoj, već u cijeloj regiji.

Samoubojstvo je, među ostalima, komentirao Vojislav Šešelj, lider srpskih radikala i nikad osuđeni ratni zločinac.

"Ovo je junački potez, i za poštovanje je. Iako je on bio naš neprijatelj na vojnom polju, ovo jeste za poštovanje", rekao je Šešelj za Espreso.

"Ovo je jak udarac za Haški tribunal, na kraju njegovog postojanja, kamo sreće da je bilo više ovakvih udaraca", dodao je Šešelj.

Šešelj otkrio jedini način kako je Praljak unio bočicu u sudnicu

Podsjetimo, bivši načelnik Glavnog stožera HVO-a general Slobodan Praljak umro je u bolnici u Haagu nakon što je u haškoj sudnici popio otrov pošto mu je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) potvrdio kaznu od 20 godina zatvora za ratne zločine.

Žalbeno vijeće Haškog suda izricalo je presude bosanskohercegovačkoj šestorici.

Nakon što je vijeće potvrdilo Praljkovu prvostupanjsku kaznu, on im je kazao: "General Praljak nije ratni zločinac i s prijezirom odbacujem vašu presudu" te popio sadržaj iz bočice.

S obzirom da je to da je ICTY veoma osiguran sud, javnost zanima kako je uopće mogao da unese nešto u sudnicu.

Portal SrbijaDanas.com je pozvao Vojislava Šešelja, koji se i sam isto to pitao.

Kako je bio tamo, zna proceduru i kaže da postoji samo jedan način kako je mogao tako nešto i uopće bilo što da unese unutra.

"Veoma temeljito pretresaju i kad te dovode u sud i kad te odvode, i cipele se skidaju i opipavaju te. I ja se pitam kako je mogao da unese. Ne vjerujem da mu je to dostavljeno u sudu. Jedino kako je mogao da unese jeste da veže bočicu za genitalije, jer je to jedini dio tijela koji nam nisu dodirivali", objasnio je Vojislav Šešelj.

Markačev odvjetnik objasnio kako je Praljak mogao doći do otrova

"Prilikom posjete, to može biti netko iz odvjetničkog tima, netko od rodbine, netko od drugih posjetitelja koji su dobili autorizaciju da ga posjete u pritvoru. To znači, mediji, svećenik, prijatelji, suborci i tako dalje. Može biti desetak kategorija različitih ljudi koji su imali ili mogli imati pristup posjeta pritvoru", rekao je odvjetnik s dugogodišnjom praksom pred haškim sudom Goran Mikuličić u razgovoru za Index.

Kopirati
Drag cursor here to close