Izmjene i dopune...

Šepić: Nezavisni blok u proceduru uputio prijedlog zakona o trošarinama

Vijesti / Politika | 29. 09. 2017. u 14:49 Ma.M.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub zastupnika Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH u parlamentarnu proceduru uputio je prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama, prema kojem bi cestogradnja bila pokrenuta bez povećanja trošarina i novih poskupljenja.

Rekao je to predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić na savjetovanju, koje je danas ova stranka organizirala u Sarajevu s ciljem da s ekonomskim stručnjacima iz BiH razmotri prioritete "nove ekonomske politike".

''Naš prijedlog zakona o trošarinama znači prije svega deblokadu financijskih sredstava koje su nam stavile međunarodne financijske institucije i omogućava pokretanje cestogradnje u BiH. Istovremeno, ovaj prijedlog ne znači novo poskupljenje goriva i novi namet od 15 feninga, kako je navedeno u dosadašnjem prijedlogu Vijeća ministara BiH, nego da u istim ovim okvirima drugačijim pristupom i preraspodjelom postignemo osiguravanje sredstva koja će značiti garanciju za dobivanje kreditnih sredstava od MMF-a i međunarodnih financijskih institucija'', rekao je Šepić.

Na bazi navedenog pristupa, kako ističe, namjera je da se pokrene investicijski ciklus u BiH i stabiliziraju proračuni.

''Na savjetovanju smo s ljudima iz cijele BiH razgovarali i o njihovim idejama. Želimo da testiramo naš prijedlog, te pozivamo sve druge političke subjekte u BiH da pokušamo zajednički na ovim principima naći rješenje, koje će biti dobro za sve'', poručio je Šepić, očekujući da zakon o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama, koji je predložio Nezavisni blok, bude razmatran 25. listopada na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close