Nastavak dogovora

Šef Kluba HDZ-a: Treba nam SDA iz 90-ih

''Ne vidim razloga da, kao u vezi Mostara, ulazimo u zadnje sekunde, u finiš pred izbore, da nešto o tome odlučujemo", naveo je Lovrinović.
Vijesti / Politika | 15. 09. 2020. u 17:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović (HDZ BiH) danas je u Sarajevu izjavio novinarima da je sastanak lidera HDZ-a BiH i SDA, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, koji je ranije najavljen, na tragu nastavka dogovora oko izmjena Izbornog zakona za Grad Mostar, piše N1.

Dodao je da je u sporazumu koji je tada potpisan dogovoreno da se nastave razgovori i o drugim pitanjima, kao što je izmjena Izbornog zakona na tragu odluka Ustavnog suda, Suda u Strazburu itd.

"Nadam se da će se on dogoditi i krajnje je vrijeme da se dogodi. Ne vidim razloga da, kao u vezi Mostara, ulazimo u zadnje sekunde, u finiš pred izbore, da nešto o tome odlučujemo", naveo je Lovrinović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, kazao je da je njemu potreban "SDA koji je odgovoran, SDA s kojim smo se dogovorili 90-ih godina kako ćemo stvarati državu".

Dodao je da puno toga, po njegovom mišljenju, "kolege iz SDA improviziraju, puno toga se ne drže što smo se dogovorili".

"Neprihvatljivo je da s nama ne mogu dogovoriti kako će izgledati način legitimnog predstavljanja u zakonu", smatra Lovrinović.

Istaknuo je da HDZ BiH od svojih stavova ne odstupa od kada je formiran.

"Zna se točno koga predstavljamo, zna se kako se zovemo, zna se tko su naši birači", kazao je Lovrinović.

Kopirati
Drag cursor here to close