Dogovor je pao

Sedam mjeseci nakon: Formirana vlast u Jajcu!

Završeno je višemjesečno 'natezanje' te održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća za čijeg je predsjedavatelja izabran Josip Topić.
Vijesti / Politika | 09. 07. 2021. u 18:22 Bljesak.info
Josip Topić novi predsjedatelj OV Jajce

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završena je višemjesečna trakavica oko formiranja vlasti u općini Jajce.

Naime, SDA i HDZ 1990 su nakon lokalnih izbora skopili Kolaciju od 12 vijećnika, no sedam mjeseci su pokušavali osigurati još jednu ruku za formiranje vlasti bez HDZ-a BiH.

Kako se nitko od vijećnika SDP, NiP i SBB-a nije odazvao, SDP je morao napraviti vlast s HDZ-om BiH. 

Time je završena višemjesečna trakavica te održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Jajce za čijeg je predsjedavatelja izabran Josip Topić.

"Moramo povećati produktivnost u radu vijeća. Ne moramo svaki put imati 20 točaka dnevnog reda, možemo i tri, četiri, ali se mi moramo sastavljati i dopustiti ljudima da dođu do nas i da nam priopće svoje probleme", poručio je novoizabrani predsjedavatelj Općinskog vijeća Jajce Josip Topić.

Zamjenikom predsjedavajućeg Općinskog vijeća Jajce proglašen je Ivo Šimunović.

Podsjetimo, u mandatnom razdoblju 2020 – 2024. godina Općinsko vijeće Jajce sačinjavat će 25 vijećnika iz reda pet političkih stranaka i jednog saveza, a oni su: Mensur Krpo, Fikret Čančar, Senada Imamović, Amel Zekan, Ismet Meštrovac, Kemal Vuković, Ena Imamović, Ismet Huskić, Mevzudin Duranović i Salahudin Crnac iz Saveza SDA, S BiH i A-SDA, Ivo Šimunović, Josip Topić, Dragica Lukić, Željko Mizan, Anto Žunić, Stipan Jezerčić, Mladen Ladan i Vlatko Saraf iz HDZ-a, Stipe Tokić i Josip Lučić iz HDZ 1990, Esma Bešlić i Malik Turanović iz stranke Narod i pravda Nazif Kahrić i Edina Kurt iz reda SDP-a i Seđad Muhić vijećnik SBB-a.

Kopirati
Drag cursor here to close