Ima posla

Sebija Izetbegović odustala od Predsjedništva

Prethodno je od kandidature na sjednici Predsjedništva SDA odustao Denis Zvizdić, koji je imao najviše nominacija stranačkih organizacija.
Vijesti / Politika | 23. 05. 2018. u 15:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Profesorica (Sebija) Izetbegović je u svom pismu navela da njezin zadatak u popravljanju zdravstvenog sustava nije završen i da je njezina namjera dalje raditi i doprinositi u tom smislu. Zahvalila se na ukazanoj časti i obvezala na podršku SDA, podršku kandidatu SDA za člana Predsjedništva BiH i na dalji rad za dobrobit države Bosne i Hercegovine'', navodi se u priopćenju Stranke demokratske akcije.

Ovim je iz stranke potvrđeno kako Sebija Izetbegović neće prihvatiti kandidaturu za članicu Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Pred izaslanicima na Konvenciji SDA, koja je zakazana za 26. svibnja, naći će se dva imena, Šefik Džaferović i Safet Softić. Odluka o kandidatu SDA za Predsjedništvo BiH bit će donesena tajnim glasanjem delegata, njih 261.

Prethodno je od kandidature na sjednici Predsjedništva SDA odustao Denis Zvizdić, koji je imao najviše nominacija stranačkih organizacija.

Konvenciju SDA čine svi izabrani dužnosnici te stranke, članovi Glavnog odbora, Predsjedništvo, članovi Suda časti i Nadzornog odbora te članovi Predsjedništva Asocijacije mladih, članovi Predsjedništva Asocijacije žena i svi predsjednici općinskih, gradskih, regionalnih i kantonalnih organa SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close