Nezavisni blok

Sebija Izetbegović ima moć

Nezavisni blok navodi kako je ovim potezom je i predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Mirsad Zaimović prekršio Poslovnik, jer je imao obvezu da sazove sjednicu…
Vijesti / Politika | 21. 01. 2020. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sebija Izetbegović kontrolira i zdravstveni i parlamentarni sustav u FBiH, naveo je Nezavisni blok.

Blok tvrdi da je otkazivanje tematske sjednice Parlamenta FBiH na temu "Stanje na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu s posebnim osvrtom na uvjete liječenja pacijenata te odlazak velikog broja ljekara specijalista" samo ''još jedan od dokaza da Sebija Izetbegović ima moć, osim što kontrolira zdravstveni sistem, da kontrolira i zakonodavnu vlast u Federaciji, nažalost''.

Navode kako je ovim potezom je i predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Mirsad Zaimović prekršio Poslovnik, jer je imao obvezu da sazove sjednicu s ovom temom koju je od njega svojim potpisom tražilo najmanje 20 zastupnika.

''Podsjećam da sam kao zastupnik Nezavisnog bloka zajedno sa kolegama iz SDP-a, Naše stranke, Naroda i pravde, A-SDA i PDA, uputio pismeni zahtjev još 21. studenog 2019. godine predsjedavajućem Zaimoviću da se sjednica o stanju na KCUS održi. Član 98. Poslovnika PD PFBiH, točno precizira da na 'pismeni prijedlog 20 zastupnika u Zastupničkom domu, o pitanjima koja oni smatraju izuzetno značajnim, predsjedavajući je dužan sazvati sjednicu u roku kraćem od 14 dana po prijemu prijedloga. Ukoliko u predviđenom roku predsjedavajući ne sazove sjednicu, potpredsjedavajući su dužni u roku od sljedećih sedam dana sazvati sjednicu'. Nakon toga predsjedavajući Zaimović, očito pod pritiskom zastupnice, generalne direktorice i supruge najmoćnijeg političara u Bošnjaka, je odugovlačio i kad je sazvao sjednicu, onda su odigrali dupli pas sa svojim starim političkim bratom HDZ-om BiH, te je ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić tražio odgodu, s točkama dnevnog reda koje nisu one što je tražilo najmanje 20 zastupnika'', izjavio je Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH.

Nezavisni blok još jednom upozorava pogubnost da je čitav zdravstveni, a evo i parlamentarni rad, u rukama dvije-tri obitelji i njihovih političkih sljedbenika.

''Naši zastupnici će i dalje sa drugim opozicijskim strankama učiniti sve da raskrinkaju ovu bahatu i nestručnu vlast, a uvjereni smo da će građani biti na strani pravde i čestitih političara'', naveo je Nezavisni blok. 

Kopirati
Drag cursor here to close