RTV Herceg-Bosne

SDP traži od Novalićeve vlade da spriječi ''jednu marku za Herceg-Bosnu''

SDP BiH traži od SDA-ovog premijera Fadila Novalića da spriječi zloupotrebu poduzeća pod upravom Vlade FBiH, a od državnog tužiteljstva tražimo da odmah pokrene aktivnosti na identificiranju i procesuiranju svih uključenih
Vijesti / Politika | 03. 07. 2021. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Povodom najave da će putem javnog federalnog poduzeća Elektroprivrede HZHB biti omogućeno plaćanje pretplate za RTV Herceg-Bosne, zahtijevamo od Vlade FBiH da hitno reagira i spriječi nezakonitu zloupotrebu javnih institucija za financiranje privatnih projekata kojim se afirmira paradržavni projekti i paralelizmi.

Radi se o očitom, skandaloznom pokušaju zloupotrebe javnog poduzeća u vlasništvu svih građana FBiH za financiranje privatnih poduzeća u vlasništvu klike bliskoj HDZ-u, medija koji već svojim imenom promiče neustavne kategorije i osuđene projekte iz prošlosti.

Jasno je da HDZ i ovim putem igra na emocije i na priču o hrvatskim interesima kako bi omogućio financiranje projekta u vlasništvu uske interesne skupine i njihovo bogaćenje. Međutim, Vlada FBiH ima ustavnu obavezu da spriječi ovakvu jasnu, javnu uzurpaciju javnih resursa za financiranje parasistemskih aktivnosti.

Ovaj čin koji po svim svojim elementima ima odlike propalog projekta uspostave samouprave, čiji su akteri osuđeni na zatvorske kazne, također mora dobiti svoj sudski epilog. Pravosuđe mora reagirati brzo i energično i spriječiti i sankcionirati novo rušenje pravnog poretka.

Činjenica da je ovaj neustavni dogovor najavljen putem nevladine udruge HNS koja se promiče u nositelja aktivnosti stavljanja javnog poduzeća u funkciju jedne političke i interesne grupacije nije ništa drugo osim rušenje ustavnog poretka Federacije BiH.

SDP BiH zato traži od SDA-ovog premijera Fadila Novalića da spriječi zloupotrebu poduzeća pod upravom Vlade FBiH, a od državnog tužiteljstva tražimo da odmah pokrene aktivnosti na identificiranju i procesuiranju svih uključenih u pokušaj uzurpacije javnih poduzeća za financiranje izvaninstitucionalnog, neustavnog djelovanja", stoji u priopćenju za javnost Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, u lipnju je potpisan ugovor s HZ HB Elektroprivredom čiji će korisnici moći izdvojiti 1 KM za RTV Herceg-Bosne.

Kopirati
Drag cursor here to close