Fotelje

SDP-u smiješan zahtjev SNSD-a u HNŽ-u

Kako je navedeno u priopćenju SDP-a, ponovo se potencira priča o autentičnim Srbima i SNSD-u, kao jedinom i istinskom zaštitniku svega što nosi prefiks srpski.
Vijesti / Politika | 11. 11. 2019. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Da nije strašno, bilo bi smiješno'', reakcija je SDP-a BiH povodom najave da bi SNSD trebao dobiti ministarsko mjesto namijenjeno srpskom narodu u novoj Vladi HNŽ.

Kako je navedeno u priopćenju SDP-a, ponovo se potencira priča o autentičnim Srbima i SNSD-u, kao jedinom i istinskom zaštitniku svega što nosi prefiks srpski.

''Smješno, jer bi morali znati, kad se već bave politikom, da su, za početak, trebali sudjelovati na zadnjim Općim izborima, preći izborni prag i tada izražavati želje i postavljati uvjete svojim koalicijskim partnerima. SNSD nije sudjelovao na izborima u HNŽ 2018. godine, ili možda jeste, a da ne znamo. A strašno, jer je ovdje znak jednakosti između autentičan i fašistički. Poznata su kroz povijest prebrojavanja čistokrvnih. SNSD bi da drži kantar za mjerenje nacionalne pripadnosti, određuje tko je veći, a tko manji Srbin i, sutra, ako uspije, da to ugradi u Ustav i Izborni zakon'', kažu iz SDP-a.

Nastavljaju kako "ti isti "zaštitnici" svog naroda, ne dopuštaju da Srbi budu konstitutivni u HNŽ.

''Upravo je "autentični" SNSD glasovao u Parlamentarnoj skupštini BiH protiv inicijative koja poziva da se osigura konstitutivnost Srba u četiri kantona u Federaciji BiH. Jako dobro znaju u SNSD-u šta je "autentični predstavnik", pa zato toliko i insistiraju na tome. Znaju da je to predstavnik po mjeri vladajućih i dobro oprobana metoda za eliminiranje nepodobnih. Zbog te "autentičnosti", nacionalizama i ekstremizama, su i izbačeni iz Socijalističke interancionale"'', zaključili su iz Klupa zastupnika SDP-a u Skupštini HNŽ.

 

Kopirati
Drag cursor here to close