Puklo

SDP u HNŽ-u bez ogranka: Nikšić smijenio Mikulića zbog Komšića

Istovremeno je uvedeno povjereništvo, kojeg čine Aner Žuljević, Lana Prlić, Vesna Saradžić, Ismet Lulić, Mustafa Alikadić, Damir Šabanović i Ante Krešić.
Vijesti / Politika | 29. 04. 2019. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo SDP-a je na sjednici održanoj 18. travnja usvojilo Odluku o raspuštanju organa Kantonalne organizacije SDP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i smijenilo Zorana Mikulića koji je nešto ranije imenovan za savjetnika člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića.

Tom se odlukom, pojašnjava se u dokumentu, raspuštaju svi organi te kantonalne organizacije, uključujući i njezino rukovodstvo, objavila je Slobodna Bosna.

Istovremeno je uvedeno povjereništvo, kojeg čine Aner Žuljević, Lana Prlić, Vesna Saradžić, Ismet Lulić, Mustafa Alikadić, Damir Šabanović i Ante Krešić. To će povjereništvo, u skladu s usvojenom Odlukom, preuzeti sve aktivnosti organizacije do okončanja kongresa SDP-a i izbora novog rukovodstva te kantonalne organizacije.

''Imajući u vidu da je predsjednik KO SDP-a HNK Zoran Mikulić svoj politički angažman ostvario u državnoj instituciji kao savjetnik člana Predsjednišva BiH, koji dolazi iz druge stranke, te na taj način prestao s obavljanjem svojih stranačkih dužnosti, a već određeni vremenski period nije sazivao sjednice organa KO SDP-a HNK, čime se grubo prekršio član 140. Statuta SDP-a, Predsjedništvo SDP-a je donijelo Odluku o raspuštanju organa KO SDP-a HNK, kako bi se sve aktivnosti koje se odnose na VII redovni kongres SDP-a i održavanje unutarstranačkih izbora za predsjednika SDP-a realizirane u zadanim rokovima'', navodi se u obrazloženju Odluke kojeg potpisuje predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close