Malverzacije

SDP traži ponovno raspisivanje izbora u Općini Novi Grad Sarajevo

SDP BiH traže da se ponove izbori u Općini Novi Grad Sarajevo zbog audio snimke iz koje se da zaključiti da je predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva, po nalogu načelnika Efendića, imenovao od 500 do 600 članova biračkog odbora.
Vijesti / Politika | 23. 10. 2018. u 20:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine zahtijeva od Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) poništavanje izbora u Općini Novi Grad Sarajevo, raspuštanje Općinskog izbornog povjerenstva i ponovno provođenje izbora u toj općini.

Stav je to Predsjedništva Županijske organizacije SDP-a Sarajevo nakon brojnih nepravilnosti u toj općini te podsjećaju u priopćenju da je u javnost dospjela i audio snimka koja svjedoči da je predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva, po nalogu načelnika Semira Efendića i predsjednika Općinske organizacije SDA Novi Grad Huse Ćesira, imenovao 500 do 600 članova biračkih odbora.

Smatraju da takvi slučajevi u potpunosti kompromitiraju izborni proces te dovode u pitanje relevantnost izbornih rezultata, a u slučaju te općine SDP u priopćenju navodi da nisu zadovoljni pukim prebrojavanjem listića, jer strahuju, kažu, da će samo prebrojati glasove koji su već ukradeni.

Najavili su da će na prvoj sljedećeoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo uputiti zahtjev za raspuštanje OIP-a i pokretanje kaznene odgovornosti protiv predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Elvira Resića.

Pozvali su i istražna tijela da ispitaju navode Elvira Resića o zloupotrebi pozicije predsjednika OIP-a te su pozvali i druge stranke koje se smatraju oštećenim da zajednički upute službeni zahtjev SIP-u za ponavljanje izbora i pozvali su i nevladine i međunarodne organizacije da se uključe u taj proces.

Kopirati
Drag cursor here to close