Poziv strankama

SDP priprema sastanak o Izbornom zakonu

''Treba napraviti koaliciju za poštene izbore'', rekao je novinarima Magazinović.
Vijesti / Politika | 03. 10. 2017. u 15:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Saša Magazinović najavio je kako se većina političkih stranaka odazvala za sutrašnji (srijeda, op.a.) sastanak na kojem će tema biti izmjene izbornog zakonodavstva BiH.

SDP će insistirati da izborne rezultate diktira isključivo biračka volja ''a ne brojači i stranačke strukture koje utiču na ishod''.

''Treba napraviti koaliciju za poštene izbore'', rekao je novinarima Magazinović.

Istodobno, Nezavisni blok zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine priopćio je kako pripremio izmjene Izbornog zakona koje se odnose na izgradnju povjerenja u birački proces, osiguravanje mogućnosti elektronskog glasovanja te transparentan rad biračkih odbora i lokalnih izbornih povjerenstava.

U priopćenju naglašavaju da se, kao novi politički projekt, žele baviti rješavanjem stvarnih problema i pitanjima za koja se trenutno može postići dogovor unutar BiH, te su pripremili izmjene Izbornog zakona BiH, samo u oblasti koja nema etnički predznak, nego je to pitanje demokratičnosti, transparentnosti i povjerenja u izbore i sustav države.

''Našim rješenjima želimo omogućiti i elektronsko glasanje svim biračima, te pojačati nadzor i odgovornost u radu biračkih odbora i brojanja glasova'', pojasnio je zastupnik i predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Nezavisnog bloka priopćeno je i da očekuju podršku za usvajanje ovoga prijedloga koji bi trebao hitno biti uvršten na dnevni red sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Podsjećamo, iz HDZ-a 1990 rečeno je kako su protiv prijedloga HDZ-a BiH o izmjenama Izbornog zakona.

 

Kopirati
Drag cursor here to close