Konstitutivnost Srba

SDP pozvao Inzka da nametne Ustav u HNŽ

Amandamani su usuglašeni s Klubom zastupnika Bošnjaka i upućeni su u skupštinsku proceduru, te su dostavljeni zastupnicima, Povjerenstvu za Ustav i Vladi HNŽ-a
Vijesti / Politika | 05. 10. 2017. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica predsjedavajućeg Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Vesna Saradžić (SDP) otvorenim pismom obavijestila je visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da amandmani na Ustav HNŽ-a, kojima se predviđa konstitutivnost Srba u toj županiji, nisu dobili podršku.

Kako je podsjetila, amandamani su usuglašeni s Klubom zastupnika Bošnjaka i upućeni su u skupštinsku proceduru, te su dostavljeni zastupnicima, Povjerenstvu za Ustav i Vladi HNŽ-a, ali Vlada HNŽ nije dala mišljenje.

''Nedavnim onemogućavanjem uvrštavanja amandmana na Ustav HNŽ na dnevni red sjednice, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH je demaskirala svoju politiku, vezano za ravnopravnost i ugroženost'', smatra SDP-ova zastupnica.

Zbog takve situacije, pozvala je Inzka, ''kao vrhovnog tumača Daytonskog mirovnog sporazuma'', da upotrijebi svoje ovlasti i omogući da Skupština HNŽ uskladi županijski ustav s Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDP-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close