Dom naroda

SDP postavio 9 pitanja Draganu Čoviću

U pismu, u kojem se postavlja devet pitanja Čoviću, navodi se kako je ''blokada rada Parlamentarne skupštine put u totalitarizam''.
Vijesti / Politika | 20. 05. 2020. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo što ponovno radite posljednjih mjeseci nije nikakva europska vrijednost. To je sunovrat principa na kojima se temelji Europska unija. Civilizirani svijet je davno pobijedio politiku osmišljavanja i rušenja parlamentarizma'', navodi u SDP u pismu predsjedavatelju Doma naroda PSBiH Draganu Čoviću.

U pismu, u kojem se postavlja devet pitanja Čoviću, navodi se kako je ''blokada rada Parlamentarne skupštine put u totalitarizam''.

''I Europa i Bosna i Hercegovina imaju užasna iskustva s takvom destruktivnom politikom'', navodi SDP u pismu u kojem se Čović kritizira jer mjesecima ne saziva sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Prenosimo devet pitanja SDP-a:


  1. Koji su razlozi da od veljače 2020. godine ne sazivate sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH?
  2. Da li znate da time kršite Ustav BiH?
  3. S kojim ciljem flagrantno kršite odredbe Poslovnika Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a posebno članove 1, 3, 8, 11, 23, 56, 57...?
  4. Da li zaista mislite da je moguće istovremeno obnašati najvišu funkciju unutar najvišeg zakonodavnog organa Bosne i Hercegovine i kršiti sve norme koje propisuju način njegovog rada?
  5. Zašto ovakvim antidejtonskim, antiustavnim i antiposlovničkim postupcima narušavate temelje parlamentarizma u državi Bosni i Hercegovini?
  6. Da li ste svjesni da suspendiranje djelotvornosti i smisla parlamentarizma može imati krajnje negativne posljedice za sve građane i narode u državi Bosni i Hercegovini?
  7. Znate li u kojem pravcu i do čega mogu dovesti neustavnost, nezakonitost i nepoštivanje demokratskih procedura?
  8. U čijem interesu suspendirate parlamentarno djelovanje i pokušavate da uspostavite kvaziparlamentarizam i vaninstitucionalne oblike djelovanja i odlučivanja?
  9. Da li Vam je poznato koje su nedemokratske vođe u historiji Europe bili najgorljiviji protivnici parlamentarizma?
Kopirati
Drag cursor here to close