Obmana iz kuhinje SDA

SDP optužuje SDA da je ''pogurala'' Dan RS-a

SDP tvrdi da su SDA i Izetbegović platili proslavu "Dana RS"
Vijesti / Politika | 08. 01. 2018. u 18:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH priopćila je kako su "zaprepašteni novom količinom laži i obmana iz kuhinje SDA i njihovog posrnulog lidera Bakira Izetbegovića".

''Mi u, Socijaldemokratskoj partiji BiH, nemamo dilema kada je u pitanju poštivanje vladavine zakona, pa tako i po pitanju odluke Ustavnog suda BiH kada je u pitanju Dan RS. Podsjećamo Izetbegovića i njegovu SDA kako su upravo njihovi zastupnici u Narodnoj skupštini RS i Vijeću naroda RS podržali proslavu Dana RS, tako što su glasali za budžet RS u kojem se nalaze sredstva predviđena za obilježavanje ovog datuma'', navodi se u priopćenju za javnost SDP-a.

Iz ove stranke naglašavaju da nije SDP, već SDA-ov premijer Fadil Novalić, zvao poslanike Domovine u NSRS da podrže budžet RS, te da su SDA i Izetbegović "u kafani u Lukavici Miloradu Dodiku i njegovoj vlasti osigurao stotine milijuna KM, kroz usvajanje aranžmana sa MMF-om". Na istom mjestu i istog dana Izetbegović je, kako navode iz SDP-a, potpisao sramni Mehanizam koordinacije kojim je, osim entitetskog veta, u pregovorima sa EU uveden i kantonalni veto, a nedavno su SDA i SNSD, "kao dio Koalicije za siromašenje građana, izglasali povećanje trošarina, koje će u vidu novogodišnje čestitke dovesti do vala poskupljenja u cijeloj BiH".

''Još jednom ponavljamo da ne želimo učestvovati u predizbornim trikovima SDA, te pozivamo Bakira Izetbegovića da, ukoliko želi tražiti ocjenu ustavnosti Zakona o Danu RS, to učini sam, a ne da se krije iza Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS. Tako će pokazati da ima hrabrosti stati iza svoje politike sukoba i vještačkih tenzija, te ujedno preuzeti odgovornost za sve što će takva politika donijeti svim građanima BiH'', priopćeno je iz SDP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close