Gdje su pare

SDP odgovorio Novaliću: Zašto nije izgrađena dionica autoputa od Međugorja do Počitelja

Premijer Novalić izjavio je da je Vlada u sazivu od 2006. do 2010. godine radila na iznalaženju financija, na što je reagirala Socijaldemokratska partija i zamolila ga da više ne priča o tome
Vijesti / Politika | 16. 09. 2018. u 20:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reagirajući na, kako navode u priopćenju za javnost, nastavak iznošenja "bezočnih laži i obmana" od strane premijera Federacije BiH Fadila Novalića o gradnji autoputa, Socijaldemokratska partija (SDP) BiH zamolila ga je da ovu temu više ne spominje.

'' Tvrdnje o tome kako njegova Vlada nije imala novca i gotovih projekata, pa kao zbog toga nije izgradila ni metar autoputa, potpuna su laž. Neka javnosti već jednom odgovori zašto nije izgrađena dionica autoputa od Međugorja do Počitelja'', priopćeno je iz SDP-a.

Kako ističu, aktualna Vlada ne samo da je 2015. godine naslijedila 200 milijuna KM za ovaj projekt, već je imala i proveden tender na kojem su samo trebali izabrati izvođača radova.

''Umjesto toga, a sve sa željom da posao dodijele podobnim stranačkim firmama, čak tri puta su poništavali tendere, a ni do dan danas nisu izabrali izvođača radova. Tako, umjesto da se u 2018. godini svi zajedno vozimo ovom dionicom, mi i dalje gledamo plaćene PR objave u medijima kako će ta dionica nekada izgledati'', navodi se u priopćenju za javnost SDP-a i dodaje kako je primjer neizgradnje ove dionice "najbolji pokazatelj nesposobnosti SDA vlasti".

Premijer Novalić izjavio je da je Vlada u sazivu od 2006. do 2010. godine radila na iznalaženju financija, izradi projektne dokumentacije i eksproprijaciji. Iz tih razloga je, dodaje, Vlada u sazivu od 2011. do 2015. godine nesmetano mogla realizirati te projekte.

''Vladu koju ja predvodim, nažalost, tako nešto nije dočekalo. Nismo imali novca za izgradnju autoputeva, jer je sav bio potrošen, urađene projekte niti riješeno pitanje zemlje. To je prethodna vlada očigledno zaboravila ili nije znala uraditi. Oni su novac trošili na već urađene projekte, što ne iziskuje neke napore. Kada su potrošili sav novac, tada im se mandat i završio. Nama su ostavili prazan proračun, nisu pripremili projekte niti su eksproprirali zemljište. Mi smo kretali ponovno s nule, tražili izvore sredstava i pripremali projekte'', istakao je Novalić.

Kopirati
Drag cursor here to close