Skupština HNŽ

SDP odbacio optužbe HDZ-a: Briga za Srbe je paravan

''Nas optužuju za neformiranje Kluba Srba i upražnjenu poziciju dopredsjedavajućeg Skupštine iz reda srpskoga naroda, a očito je kako je ta briga paravan'', kazala je zastupnica SDP-a u Skupštini HNŽ-a Vesna Saradžić.
Vijesti / Politika | 26. 04. 2019. u 13:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub SDP-a BiH u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) odbacio je u petak optužbe Kluba Hrvata u županijskoj skupštini za opstrukciju rada te skupštine, poručivši kako nema opravdanja zbog kojeg SDA i HDZ BiH još nisu formirali vlast u toj županiji.  

''Nas optužuju za neformiranje Kluba Srba i upražnjenu poziciju dopredsjedavajućeg Skupštine iz reda srpskoga naroda, a očito je kako je ta briga paravan'',  kazala je zastupnica SDP-a u Skupštini HNŽ-a Vesna Saradžić. 

Naime, Klub Hrvata u Skupštini HNŽ-a negodovao je ranije zbog, kako tvrde, svjesnog blokiranja rada Skupštine od strane zastupnice SDP-a Vesne Saradžić i budućeg predsjedavajućeg Šerifa Špage (SDA). Saradžićeva je optužena za opstrukcije pri konstituiranju Kluba Srba, a Špago za odbijanje suglasnosti za sazivanje sjednica koje je dopisima inicirao Kluba Hrvata. 

Prema nekim informacijama, na upražnjeno mjesto dopredsjedavajućeg Skupštine pretendiraju Saradžić (SDP) i Zora Dujmović (HDZ BiH). 

Zastupnica Saradžić smatra kako je stvarni cilj HDZ-a BiH ovladati mehanizmom koji pozicija dopredsjedavajućeg Skupštine omogućava. 

''Izborom zastupnice HDZ-a BiH Zore Dujmović ta bi stranaka u rukovodstvu Skupštine imala dva člana i apsolutnu dominaciju u rukovođenju Skupštinom što bi bilo pogubno za normalno funkcioniranje vlasti u ovoj županiji. U svakom trenutku mogli bi proglasiti neki zakon ili akt od vitalnog interesa što je kraj nekog demokratskog rukovođenja rada Skupštine'',  zaključila je Saradžić. 

Po njezinom mišljenju, tada bi i pozicija predsjedavajućeg Skupštine bila ugrožena. 

''Očekujemo da HDZ BiH odustane od suludoga plana koji ne može objasniti u javnosti kada je u pitanju konstituiranje rukovodstva Skupštine'', poručio je zastupnik SDP-a u Skupštini HNŽ-a Aner Žuljević. 

Ocijenio je kako je indikativno da se HDZ BiH sa svojim koalicijskim partnerom nije vidio od 19. ožujka, te još jednom ponovio kako ne postoji opravdavanje zbog kojeg SDA i HDZ BiH još uvijek nisu formirali vlast.

Kopirati
Drag cursor here to close