Simbolika

SDP: Mostarske šaljivdžije bolje da su umjesto Martine spalili lutke upravitelja Aluminija i njihove političke mentore

Socijaldemokratska partija BiH oglasila se priopćenjem za javnost u kojemu ''najoštrije osuđuje folklorne izljeve mržnje u režiji HDZ-a BiH, oslikane u karnevalskom spaljivanju lutaka ...
Vijesti / Politika | 26. 02. 2020. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija BiH oglasila se priopćenjem za javnost u kojemu ''najoštrije osuđuje folklorne izljeve mržnje u režiji HDZ-a BiH, oslikane u karnevalskom spaljivanju lutaka sa likovima 'nepodobnih' Hrvata. Sada je red došao na spisateljicu i ambasadoricu Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martinu Mlinarević''.

''Ukoliko uistinu žele simboličnim spaljivanjem uzročnika njihove nesreće odagnati zlu kob i prizvati uspjeh i sreću, smatramo da bi za mostarske 'šaljivdžije' bilo mnogo prikladnije da su simbolično spalili lutke koje predstavljaju upravitelje Aluminija i njihove političke mentore. Podsjećamo da su ti ljudi prouzročili nesreću tisućama  bivših radnika ovog poduzeća'', navode iz SDP-a BiH.

Dodaju kako su na ovaj način ''šaljivdžije'' pokazali ''da su zapravo organizatori karnevala stvarne lutke na koncu kojim upravlja HDZ BiH i rukovodstvo ove stranke. Upravo to su krivci koji su do sada i bez maškara uspjeli 'spaliti' desetine milijuna narodnog novca iz gradskog proračuna, stotine poduzeća, tisuće radnih mjesta i budućnost desetina tisuća građana Mostara i Hercegovine''. 

Pozvali su građane Mostara i Bosne i Hercegovine ''da se pridruže SDP-u BiH da se zajedno suprotstavimo ludilu etnokratskih elita, koje je, nažalost, neizostavan dio predizbornog folklora u našoj zemlji''.

Kopirati
Drag cursor here to close